Siirt Üniversitesi'nden Stso'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Siirt Üniversitesi'nden Stso'ya Ziyaret

Siirt Üniversitesi\'nden Stso\'ya Ziyaret

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Ticaret ve Sanayi Odası’nı (STSO) ziyaret ederek başkan vekili Nedim Kuzu ile görüştü.

19.11.2015 16:00

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Ticaret ve Sanayi Odası'nı (STSO) ziyaret ederek başkan vekili Nedim Kuzu ile görüştü.

Beraberinde Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu ile birlikte STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu'yu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Murat Erman, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine vurgu yaparak bu konudaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Siirt'te tıp ve hukuk fakültelerinin kurulması için girişimlerinin devam ettiğini belirten Erman, öğrenci sayısının 10 bini aştığını, bunun da kentin ekonomisine ve sosyal hayatına olumlu bir şekilde yansıdığını belirtti. Üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinen Rektör Erman, bunun için çaba harcayacaklarını ve somut projelere dönüştürmek için işbirliğini önemsediklerini ifade etti.

Siirt TSO Başkan Vekili Nedim Kuzu ise, üniversitenin gayretli çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve bir yerel paydaş olarak üniversite-sanayi işbirliği kapsamında gerekli çalışmaları yapmak istediklerini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kuzu, Siirt Üniversitesi'nin şehre yeni bir vizyon kazandırdığını, bu vizyona uygun yeni işbirliklerine ihtiyaç duyulduğunu, üniversite ve sanayi arasında etkin, gerçekçi ve sonuca ulaşabilen işbirlikleri oluşturmak için kuvvetli bir koordinasyona ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Kuzu, Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren laboratuvarda özellikle aflatoksin ile ilgili çalışmaların yanı sıra toprak, su, yaprak, gübre ve çeşitli madenlerin analizinin yapıldığını dile getirerek, "Bölgemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan şirket ve çiftçilere hizmet veriyor. Üniversiteyle işbirliği için hazırız. İhtiyaç duyulması halinde laboratuvar üniversitenin AR-GE çalışmalarında da kullanılabilir" dedi.

Ziyaret, Siirt'in genel olarak ekonomik, sosyal ve eğitim konularında karşılıklı fikir alışverişiyle son buldu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Üniversitesi'nden Stso'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement