Siirt Valisi Tutulmaz'dan Çözüm Süreci Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Siirt Valisi Tutulmaz'dan Çözüm Süreci Açıklaması

Siirt Valisi Tutulmaz\'dan Çözüm Süreci Açıklaması

Siirt’te yerel bir gazetenin düzenlediği programa katılan Vali Mustafa Tutulmaz, bölgede yaşayan halkın çözüm sürecine inandığını belirterek, bu kararlılığın devam etmesini umut ettiklerini söyledi.

16.08.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te yerel bir gazetenin düzenlediği programa katılan Vali Mustafa Tutulmaz, bölgede yaşayan halkın çözüm sürecine inandığını belirterek, bu kararlılığın devam etmesini umut ettiklerini söyledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Tutulmaz, yaptıkları bir araştırmada halkın çözüm sürecine olan inancının tam olduğunu kaydederek, hükümetin çok önemli projesi olan çözüm sürecinin bölgede huzur ve kalkınmayı beraberinde getirdiğini ifade etti. Siirt'in tarım ve doğa turizmiyle kalkınabilecek bir potansiyeli bulunduğunu ifade eden Vali Tutulmaz, Siirt'in tarıma elverişli bir potansiyeli bulunduğunu, tarımın en önemli getirisinin de fıstıkçılık olduğunu kaydetti. Fıstıkçılığın geliştirilmesi noktasında geçmişte de bir takım çalışmaların yapıldığını vurgulayan Vali Tutulmaz, Güneydoğu Anadolu Projesi'ne 1 milyon 900 bin liralık proje sunulduğunu, önümüzdeki aylarda sonuçlanacak bu proje ile Siirt'in tarımsal kalkınma noktasındaki beklentisi olan fıstıkçılığa önemli bir destek olacağını dile getirdi.

Halkta aidiyet duygusunun yerleşebilmesi için yaşam standardının yükseltilmesi gerektiğini de anlatan Vali Tutulmaz, "Şehrin gelişmesi için burada yaşayan insanların, yaşadığı yerde kalmasını sağlayacak bir döngünün oluşturulması gerekir. Bu dönüşümü sağlamak için de çeşitli sosyal ve entegrasyon projelerine ihtiyaç vardır. Valilik olarak devletin tüm imkanlarını halkımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi için harcayacağız. Çözüm süreci bunun için bir fırsattır" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt Valisi Tutulmaz'dan Çözüm Süreci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement