Şile'de mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen su dolum tesisi mühürlendi - Son Dakika
Güncel

Şile'de mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen su dolum tesisi mühürlendi

Şile'de kaynak suları yetmeyince kuyu suyunu kullanmaya başladığı ileri sürülen İBB'ye ait Hamidiye Su firmasına taşeron olarak su dolumu yapan tesis mühürlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Firma, yönetmelik gereği su üretimi yapmadan önce, İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nden ekteki belgede yer aldığı gibi 'Kaynak Suyu Üretim İzni'ni almıştır" denildi.

23.08.2021 18:59  Güncelleme: 15:34

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla yapılan denetimde, Ulupelit mevkisindeki ormanlık alanda kuyu suyunun, su varilleri ve borularla su dolum tesisine uzatıldığı belirlendi.

MEVZUATA UYGUN OLMAYAN ŞEKİLDE FAALİYET GÖSTERİYORDU

C. B. ile M. T'ye ait olduğu öğrenilen tesiste yapılan incelemede, kuyu suyunun arıtılarak kullanıldığı, su dolum tesisinin mevzuata uygun olmayan şekilde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

FİRMA MÜHÜRLENDİ

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, kuyu ve su dolum tesisi mühürlenerek faaliyetine son verildi, damacanadaki sudan da örnek alındı.

KAYNAK SUYU YETMEYİNCE KUYU SUYU KULLANMIŞLAR

İBB'ye ait Hamidiye Su firmasına taşeron olarak dolum yapan şirketin, Şile'deki doğal kaynaklardan su aldığı, kaynak suları yetmeyince kuyu suyunu kullanmaya başladığı ileri sürüldü.

"VALİLİK VE SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN TESCİLLİ"

Konu ile ilgili açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "Hamidiye Su'nun tüm kaynakları düzenli olarak analiz edilmektedir. Bazı basın organlarında yazılanın aksine, bir yıl süreyle su tedariği yapılan Kemer Su İşletmeleri Ltd. Şti. de hem Valilik hem de Sağlık Bakanlığı tarafından tescillidir ve düzenli olarak denetlenmiştir." ifadelerini kullandı.

"UYGUNLUK RAPORLARI ALINMIŞTIR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada da, "Son günlerde basında ve sosyal medyada, 'Kemer Su İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.' ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştiraki Hamidiye AŞ arasındaki iş ilişkisine dair yanlış haberler ve yorumlar yer almıştır. Hamidye AŞ, 01.07.2020- 01.07.2021 tarihleri arasında talepleri karşılamak için söz konusu firmadan fason kaynak suyu tedariki yapmıştır. Firma, yönetmelik gereği su üretimi yapmadan önce, İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nden ekteki belgede yer aldığı gibi 'Kaynak Suyu Üretim İzni'ni almıştır. Uygun üretim yapılıp yapılmadığı, yine ekteki belgelerde yer aldığı gibi 3 ayda bir İstanbul Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nce; yılda bir kez de Sağlık Bakanlığı'nca kontrol edilmiştir. Uygunluk raporları alınmıştır. Sözleşme süresince teftişler, 25/06/2021 tarihine kadar eksiksiz yapılmıştır. Firmadan su alımına dair sözleşme süresi, 01.07.2021 tarihinde bitmiştir. Hamidiye AŞ, bu tarihten sonra bahsi geçen firmadan su satın almamıştır" denildi.

Şile\'de mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen su dolum tesisi mühürlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şile'de mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen su dolum tesisi mühürlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement