Silifke'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Silifke'den Kısa Kısa

Silifke'de üniversite öğrencileri, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ve şiddete uğramış kadınlar anısına fidan dikti.

16.04.2015 13:37

Silifke'de üniversite öğrencileri, öldürülen  üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ve şiddete uğramış kadınlar anısına fidan dikti.

Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İsletmecilik Yüksekokulu öğrencileri, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'nün desteğiyle okul bahçesinde fidan dikme etkinliğine katıldı.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, kadına şiddetin kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.

Okul bahçesine diktikleri bin fidanla Aslan'ın yaşatılacağını ifade eden Ergene, "Aslan'ı unutmamak ve ilelebet yaşatmak için bahçemize bin fidan dikip, öğrencilerimiz cinsel taciz ve mobbing konularında bilgilendirmek için toplantılar düzenliyoruz" dedi.

Turizm Haftası

Silifke ilçesinde, "Turizm Haftası" etkinliği düzenledi.

Özgecan Aslan Parkı'nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Şevket Cinbir, Silifke ve çevresinin kültürel ve arkeolojik zenginliğe sahip olduğunu kaydetti.

Silifke'nin turizmden hak ettiği payı alması için çalışacaklarını ifade eden Cinbir, "115 kilometre sahili, ırmağı, deltası, yaylası, denizi, güneşi tarihi ve kültürel değerleriyle Silifke, 5 bin yıllık bir geçmişe sahip ancak, sahip olduğu turizm potansiyelini harekete geçirememiş. Önemli olan bu potansiyeli harekete geçirmek ve faydalanmaktır. Bunun için de Silifke'yi hep birlikte tanıtıp turizmde hak ettiği yere getireceğiz" dedi.

Etkinlikte halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement