Silifke'ye Kardeş Şehir Yevpatoria'dan Misafirler Geldi - Son Dakika
Yerel

Silifke'ye Kardeş Şehir Yevpatoria'dan Misafirler Geldi

Silifke\'ye Kardeş Şehir Yevpatoria\'dan Misafirler Geldi

Silifke’nin Kırım Yevpatoria’daki kardeş şehrinden gelen misafirlere akşam yemeği veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "42.Uluslararası Kültür Haftasına hoş geldiniz.

20.05.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke'nin Kırım Yevpatoria'daki kardeş şehrinden gelen misafirlere akşam yemeği veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "42.Uluslararası Kültür Haftasına hoş geldiniz. Kardeşliğimizin daim olmasını dilerim" dedi.

Kardeş şehirlerarası anlaşmalar gereğince Kültür Haftasında bulunmak üzere Silifke'ye gelen Kırım Yevpatoria heyeti, bir haftalık inceleme ve görüşmeler neticesinde ülkelerine dönecekler. Kırım'dan gelen Yevpatoria heyetine Silifkeli iş adamı Tevfik Yıldırım'da eşlik ediyor.

Kırım Yevpatoria Belediye Başkanı Haritonenko Olesya Viktorovna, Belediye Personellerinden Sevskiy Sergey Valentinoviç, Samoşkına Anjela Yuryevna, Mambetov Elmar Izetoviç, Bitniy Yuriy Frantseviç ve Selivanov Viktor Vasilyeviç, Silifke'de olmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını, kendilerini ağırlayan Silifke Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, kardeş şehirden gelen misafirlere yönelik hazırladıkları program çerçevesinde, her iki ülke insanları arasında birbirlerini tanıma ve kaynaşma olanağı da sağladıklarını belirtti.

Turgut konuşmasında, "Silifke'nin Hassloch, Yevpatoria, Fushe Kosova, Bergkamen ve Orsha olmak üzere beş ayrı kardeş şehri bulunmaktadır. Kardeş şehir anlaşmaları gereği bu şehirlerle ticari, spor, eğitim, kültür ve turizm alanlarında da işbirliği yapmakta ve bu konuda değişik projeler üzerinde çalışmaktayız. Kardeşliğimizin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da daim olmasını diliyor, 42. Uluslar arası Kültür Haftamıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Kardeş şehir heyetimize eşlik eden ve bizlere gönülden destek veren iş adamı Tevfik Yıldırım'a da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Kırım Yvpatorıa Belediye Başkanı Haritonenko Olesya Viktorovna ise konuşmasında, "Bizleri Silifke'ye davetinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Kardeş şehir komitelerimiz aracılığıyla her iki şehrimiz arasında ekonomi, yatırım ve kültürel alanlarda faaliyetler yürütülmesini arzu ediyorum. Kardeş belediyeler birlikte kardeş projeler üretsin istiyoruz. 42. Uluslararası Kültür Haftasında bulunmaktan çok mutluyuz. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir festival geçirmemizi diliyorum" dedi.

Kardeş şehre verilen yemeğe Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut'la birlikte Başkan Yardımcıları Ömer Savar ve Esen Tuba Tol'da katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'ye Kardeş Şehir Yevpatoria'dan Misafirler Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement