Silivri Cezaevi'nde Tutuklu Askerlerle Yakınları Görüştü - Son Dakika
Güncel

Silivri Cezaevi'nde Tutuklu Askerlerle Yakınları Görüştü

Silivri Cezaevi\'nde Tutuklu Askerlerle Yakınları Görüştü

tutuklu askerlerin ve askeri öğrencilerin yakınları görüş gününde cezaevi önündeydi.

05.08.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

tutuklu askerlerin ve askeri öğrencilerin yakınları görüş gününde cezaevi önündeydi. Birçoğu İstanbul dışından gelen tutuklu yakınları görüş için içeri alınarak kimlik kontrolünden geçirildi. Asker yakınları görüşten sonra cezaevi önünde açıklama yaptı.

"OĞLUM DA BEN DE SİZE OY VERDİK"

Tutuklu Piyade Er Kerim Daldıran'ın babası Adem Daldıran, darbe gecesi oğlunun kandırılıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne götürüldüğünü belirterek, "Oğlum 20 gündür burada yatıyor. Başkomutanım, Sayın Cumhurbaşkanım, size sesleniyorum. Bizim emanetimizi siz emanet olarak aldınız. Emanetimizi sizden geri istiyoruz. Bunlar daha çocuk, bunlar davul zurnayla askere uğurlandı. Bunlar eğer doğuda şehit olsaydı bu kadar sıkılmaz, üzülmezdik. Şu an bizim ciğerimiz yanıyor. Oğlumuz suçsuz. FETÖ'den, darbeden ne anlar. Oğlum da ben de size oy verdik" diye konuştu.

EŞİYLE DEMOKRASİ NÖBETİ TUTAN ANNE : ÇOCUĞUM ALDATILDI

Gaziantep'ten gelen bir askeri lise öğrencisinin annesi de, çocuğunun aldatıldığını öne sürdü ve darbe gününden sonra eşiyle demokrasi meydanında nöbet tuttuğunu belirterek, "Vicdansızlar benim oğlumun eline silahı verip vatana ihanet ettiriyorlar. Bu nasıl bir kanundur, nasıl bir insanlıktır. Biz çocuğumuzu peygamber ocağına gönderdik. Çocuğum aldatıldı" dedi.

"MEMLEKETİME GİDEMİYORUM. TERÖRİST BABASI GİBİ GÖRÜLÜYORUM"

Hasdal Kışası'nda vatani görevini yapan Er Ömür Mazlum'un babası Hami Mazlum ise, oğlunun iştimadan sonra bomba araması olduğu gerekçesiyle kandırarak TRT binasına götürdüklerini belirterek, "Ben 20 gündür cezaevi önünde bekliyorum. Birçok asker tahliye edildi, sevindim. 20 gündür cezaevinin önündeki kaldırımları yatak yaptım. İnsan olarak memleketime gidemiyorum. Çünkü öyle bir iddianame var ki, bir terörist babası gibi görülüyorum" dedi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri Cezaevi'nde Tutuklu Askerlerle Yakınları Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement