Silivri Cezaevi Önünde Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Silivri Cezaevi Önünde Bekleyişi Sürüyor

38 bin mahkumun yeni düzenlemelerden yararlanarak tahliye edileceğinin açıklanmasının ardından, Silivri Cezaevi’nden tahliye işlemleri devam ediyor.

18.08.2016 02:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

38 bin mahkumun yeni düzenlemelerden yararlanarak tahliye edileceğinin açıklanmasının ardından, Silivri Cezaevi'nden tahliye işlemleri devam ediyor. Gecenin geç saatlerine kadar Cezaevi önündeki hükümlü yakınlarının ise bekleyişi sürüyor.

Resmi Gazete'de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname kapsamında 'Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle yeni düzenleme yapıldı. 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçları kapsayan düzenleme kapsamında, denetimli serbestliğin kapsamı bir yıldan iki yıla çıkarıldı. Böylece, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan ve iyi hali de göz önüne alınacak hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan bölümü, çeşitli denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle infaz edilecek. Dün itibariye tahliye edilen hükümlülerin Silivri Ceza İnfaz Kurumumdan çıkışları devam ediyor. Gecenin geç saatlerine kadar Ceza evi önündeki hükümlü yakınlarının ise bekleyişi sürüyor.

Kanun kapsamında tahliye edilen Mehmet Ekici, " Haberi aldığım esnada koğuştaydım. Sadece kendim değil herkes adına sevindim. Burada bir sürü mahkum insan var. Cezaevinden tahliye olacakların çıkışları muhtemelen sabah devam edecek. Sabah devam edecek olan tahliye Cuma gününe kadar devam edecek" dedi.

Yakınları tahliye edilmeyen bazı ailelerin ise Silivri Ceza İnfaz Kurumu önündeki bekleyişi sürerken, Kanun Hükmü kararname kapsamından yararlanacak olan mahkumların cezaevinden tahliyelerinin 3 gün boyunca tahliyelerine devam edileceği belirtildi.

Öte yandan Cezaevi önünde bekleyen bazı bebeklerin ise annelerinin kucaklarında uyudukları görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silivri Cezaevi Önünde Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement