Silivri'de Topatan Kavunu ve Bamya Festivali - Son Dakika
Güncel

Silivri'de Topatan Kavunu ve Bamya Festivali

Silivri\'de Topatan Kavunu ve Bamya Festivali

Silivri Belediyesi, Selimpaşa Mahallesi'nde Topatan Kavunu ve Bamya Festivali gerçekleştirdi.

29.07.2013 19:39

Silivri Belediyesi, Selimpaşa Mahallesi'nde Topatan Kavunu ve Bamya Festivali gerçekleştirdi. Silivri Belediyesi, ilçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla 34 yıl aradan sonra ilk kez Topatan Kavunu ve Bamya Festivalini gerçekleştirdi. Tonlarca kavunun dağıtıldığı ve ikram edildiği festivalde Selimpaşalılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar festivali kutladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen festivalde en iyi kavun ve en iyi bamya yarışması yapıldı.

IŞIKLAR "BU LEZZET DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK"

Silivri Belidiye Başkanı Özcan Işıklar, festivalde yaptığı konuymada şunları söyledi : "Burada en son 1979 yılında bir festivalin yapıldığını hatırlıyorum. İlçemizin Selimpaşa'dan Gümüşyaka'ya kadar birçok bölgesinde tarım zenginliklerimiz önemli bir yer tutuyor. İstanbul'u besleyecek büyüklükte tarım alanı sadece Silivri'de var"

KAVUN VE BAMYA ÜRETİCİLERİ BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

Festival kapsamında 'En İyi Topatan Kavunu' ve 'En İyi Bamya' yarışması yapıldı. 26 kavu ve 19 bamya üreticisi yarışmaya katıldı. Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 'En İyi Topatan Kavunu' ve 'En İyi Bamya' yarışmasını kazanan üreticiler ödüllerini Silivri Belidiye Başkanı Özcan Işıklar, sahnede takdim etti. 'En İyi Bamya' yarışmasında dereceye giren tamamı kadınlanr olurken, 'En İyi Topatan Kavunu' yarışmasında ise birinci İbrahim Elmaslı, ikincisi Selahattin Araç ve üçüncüsü ise Serdar Demirel oldu. 'En İyi Bamya' yarışmasında ise birinci Seher Özcan, ikinci Meryem Deniz ve üçüncü de Eyüp Budak oldu. Birinciye tam altın, ikinciye yarım ve üçüncüye ise çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.

SELAMİ ŞAHİN'DEN MÜZİK ZİYAFETİ Festivalde ilk olarak sahne alan Selami Şahin, Murat Dalkılıç ve Nadide Sultan yaklaşık 20 bin Silivrili vatandaa müzik ziyafeti yaşattı. Festivalde üreticilerin alana getirdiği kavunlar katılanlara ikram edildi. İlkral edilen kavunların yanı sıran birçok avun ve bamya da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri'de Topatan Kavunu ve Bamya Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement