Simla Metiner Kardeş Kıskançlığını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Simla Metiner Kardeş Kıskançlığını Anlattı

Küçükçekmece Belediyesinin düzenlediği 'Kardeşe Hazırlık ve Kardeş Kıskançlığı' başlıklı söyleşinin konuğu Uzman Psikolog Simla Metiner oldu.

03.04.2014 10:40  Güncelleme: 10:51

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği 'Kardeşe Hazırlık ve Kardeş Kıskançlığı' başlıklı söyleşinin konuğu Uzman Psikolog Simla Metiner oldu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen söyleşiye katılan Metiner, Küçükçekmeceli ebeveynlere kardeş kıskançlığı ile baş etmenin yollarını anlattı. Kıskançlığın korku gibi sonradan öğrenilen bir duygu olduğunu belirten Metiner, "Kıskançlık duygusu aslında herkeste var. Kimi bunu geliştiriyor kimisi de örtüyor. Burada biz büyüklere çok iş düşüyor. Biz büyükler doğru davranmazsak eğer çocukların kıskançlık duygularını besleyebiliriz" dedi.

"DENGEYİ KORUMAK ÖNEMLİ"

Kıskançlığın çocukluk döneminde çok yoğun yaşandığını da sözlerine ekleyen Metiner genelde çocukların ikinci kardeşleri olduğu zaman bu duyguyla tanıştıklarını söyledi. Böyle bir durumda da anne ve babanın iki çocukla da kaliteli zaman geçirmesi gerektiğini belirten Metiner, ailelerin denge kurma konusuna dikkatli davranmaları gerektiğini ifade etti.

Ebeveynlerin çocuklara açık konuşmadığını da kaydeden Metiner, annenin hamileliğinin fizyolojik olarak belli olduğu an diğer çocuğa kardeşi olacağının söylenmesi gerektiğinin de altını çizdi. Metiner söyleşi sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Simla Metiner Kardeş Kıskançlığını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement