Simülasyon Aracı ile Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Simülasyon Aracı ile Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı

Simülasyon Aracı ile Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemini "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı" eşliğinde anlattı.

20.06.2014 11:08

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, emniyet kemerinin önemini "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı" eşliğinde anlattı.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, Anakara'dan getirtilerek Tansu Çiller Caddesi üzerinde kurulan "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı" eşliğinde vatandaşlara kaza anında emniyet kemeri olmadan nelerle karşılaşacakları, görsel ve uygulamalı olarak anlatıldı. Konu hakkında bilgi veren Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, emniyet kemerinin araçların olmazsa olmazı olduğunu, günümüzde kazalardaki ölüm oranlarını yüzde 80'inin emniyet kemeri takmamaktan kaynaklandığını söyledi. Iğdır'da meydana gelen yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmeyi hedeflemekte olduklarını anlatan Babal, "Emniyet Genel Müdürlüğümüz Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığımızca ilimize gönderilen simülatörlü aracımız 10 kilometre hızda seyir eden bir şekilde düzenlenmiştir. 360 derecelik bir açı ile darbesiz ayarlanmış. Vatandaşlarımız hem kemerli hem de kemersiz farkı görmüş oluyor" dedi.

Iğdır Valisi Davut Haner ise, "Burada kurulan 'Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı' sayesinde vatandaşlarımız uygulamalı ve görsel olarak emniyet kemeri takılmadığında başlarına neler geldiğini görecekler. Bu nedenle emniyet kemeri takmama gibi bir gaflete düşmeyecekler" şeklinde konuştu.

Iğdır Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Selahattin Ertantaş da, "Sayın valimiz ve emniyet müdürümüzün önderliğinde kurulan bu araçta emniyet kemerinin önemi bir kez daha anlatılıyor. Biz her zaman şoförlerimize bunu anlatıyoruz. Bunu burada gören her vatandaş da anlayacaktır ki emniyet kemeri can kurtarır" diye konuştu

Simülatörlü aracına binen vatandaşlar, kemersiz denemesinde aracın içinde tepe takla olduklarını ve sağa sola savrulduğunu, kemeri taktıklarında ise herhangi çarpma olmadan durduklarını ve emniyet kemerinin önemini bu şekilde daha kavradıklarını söylediler. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Simülasyon Aracı ile Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement