Sincan'da 1 Uygur, Polis Kurşunuyla Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Sincan'da 1 Uygur, Polis Kurşunuyla Öldürüldü

Sincan\'da 1 Uygur, Polis Kurşunuyla Öldürüldü

Çin'in kuzey batısındaki Sincan bölgesinin Aksu ilçesine bağlı Keping ilçesinde 17 yaşında bir Uygur, polis tarafından vurularak öldürüldü.

17.04.2014 13:30  Güncelleme: 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in kuzey batısındaki Sincan bölgesinin Aksu İlçesi'ne bağlı Keping İlçesi'nde 17 yaşında bir Uygur, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Aksu Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'terörist' olarak nitelenen Ablimit Abdulbasit adlı kişinin polis tarafından vurulduğu belirtildi. Sincan Uygur Özerk Bölgesi yönetimine bağlı resmi internet sitesi Tianshannet'e göre, Abdulbasit, Cumartesi günü motorsikletiyle iki kontrol noktasına saldırması ve ele geçirdiği bir silahla polise ateş açması sonucunda vurularak öldürüldü.

Radio Free Asia tarafından yayımlanan haberde ise, 17 yaşındaki lise öğrencisinin muhtemelen trafik cezası endişesiyle motosikletiyle kimlik kontrolü için durmamış olabileceği, akabinde polis tarafından açılan ateşle sırtından vurularak olay yerinde hayatını kaybettiği kaydedildi. Son 1 yılda dozu artan şiddet olaylarına bağlı olarak olağanüstü güvenlik önlemlerinin uygulandığı bölgeden resmi basın organları aracığıyla duyurulan haberlerin bağımsız kaynaklarca teyidi mümkün değil. - Pekin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sincan'da 1 Uygur, Polis Kurşunuyla Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Uygur oğlu: Haberde yanlışlık var, Çin kaynaklarının haberleri aynen zaten gerçeği yansıtmıyor. Aynen Çin malları gibi hepsi sahte.Her kontrol noktasında en az bir kaç (5 ) asker nöbet tutuyor ve hepsi silahlı. 17 yaşındaki çocuk silahlı askerlerin elinden silahını almaya nasıl cüret edebilir?Olayın gerçek yüzü şu ki, 17 yaşındaki lise öğrencisi elektrikli motosikletiyle evine giderken çin'li askerleri görünce ceza yeme korkusundan dolayı kaçıyor ve Çinli askerler çocuğu kırmızı ışıkta geçti diye arkadan vurarak şehit ediyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement