Sincik'te Soğuk Hava Meyve Ağaçlarını Yaktı - Son Dakika
Yerel

Sincik'te Soğuk Hava Meyve Ağaçlarını Yaktı

Sincik\'te Soğuk Hava Meyve Ağaçlarını Yaktı

Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel, önceki hafta yaşanan soğuk hava sebebiyle çiftçinin ciddi anlamda zarar gördüğünü söyledi.

10.04.2014 14:11

Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel, önceki hafta yaşanan soğuk hava sebebiyle çiftçinin ciddi anlamda zarar gördüğünü söyledi.

Sincik'te 30 Mart'ta gece hava sıcaklıklarının eksi 6 dereceye kadar düşmesi sonucu ilçe merkezi ve köylerde yaşanan aşırı soğuk havanın meyve ağaçlarını yaktığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sincik Ziraat Odası Başkanı Kadir Altıntel, "Kaysı, erik nar, fıstık ve ceviz başta olmak üzere meyve ağaçlarının çoğunun hava sıcaklığının ani düşüşü nedeniyle yaşanan donun etkisiyle yandı. İlçe genelinde etkili olan soğuk hava neticesinde çiftçilerimiz büyük zararlar görmüştür. Özellikle Sincik boğazının aşağısındaki köylerimizde ki en önemli geçim kaynağı olan fıstık ağaçları ciddi oranda soğuk havadan etkilenmiştir. Ayrıca ilçe genelinde nar, kaysı, erik ve ceviz ağaçları yaşanan soğuk havanın etkisiyle ciddi oranda zarar görmüştür. Bölgemizdeki çiftçilerimizin maddi olanaklarının yetersiz olması nedeni ile tarım sigortası yaptıramıyorlar. Dolayısıyla bu tür durumlarda zararları karşılanmamaktadır. Ancak karşı karşıya kaldığımız durum sıradan bir don olayı değil, adeta bir doğal afet olduğunu, bu durumda devletin çiftçisine sahip çıkması gerektiği belirtmek isterim. İlgili kurumların zaman kaybetmeden çiftçilerimizin zararlarını tespit ederek mağduriyetlerinin gidermesi gerektiğini kanısındayım" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincik'te Soğuk Hava Meyve Ağaçlarını Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement