Sındırgı'da Sevgi Engel Tanımadı - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'da Sevgi Engel Tanımadı

Balıkesir'in Sındırgı İlçesinde Dünya Engelliler günü Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş'inde katıldığı etkinliklerle kutlandı.

04.12.2014 14:55

İlçe genelinde bulunan 83 engelli vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yavaş ve Kaymakam Ateş bir süre sohbet ettikten sonra engellilerle halı saha maçı yaptı hediyeler verdi. Engelliler ilk defa böyle bir uygulama karşısında oldukça duygulanarak Başkan Yavaş'a ve Kaymakam Ateş'e teşekkür ettiler. Etkinliğe Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akar, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Işık ve engelli aileleri katıldı.

Engelli vatandaşların sadece 3 Aralık'da değil 365 gün boyunca hayatın her anında birlikte olunması gerektiğini ifade eden Başkan Yavaş;"3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolasıyla beraberiz birlikteyiz. Hep beraber bugün sizlerin sevinçlerine paylaşmak için beraber olmak için birliket olalım diye düşündük. Biraz sonra kısa bir maçta yapacağız. Hayatın aslında fiziksel engel değil, sevgisizlik ilkesinden kaynaklanan sıkıntılar oluyor. Allah herkese bir meşaketli imtihan veriyor. Bu kötü imtihanı kazanan aileleri tebrik ediyorum sabırlanrından dolayı ve burdaki topluluğa baktımki engelli olarak gözükmüyorlar buda eğitimle kaynaklanıyor ve hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Emeği geçenlere,sabredenlere ve özellikle anne ve babalara çok teşekkür ederim dedi.

Güzel bir etkinliği organize eden Belediye Başkanına teşekkür eder İlçe Kaymakamı Ercan Ateş İse;"Bugün biliyorsunuz 3 aralık dünya engelliler günü bu anlamlı günde belediye başkanlığımızın organizasyonunda böyle güzel bir programda bir araya geldik. Öncelikle belediye başkanımıza ve tüm ekibine teşekkürlerimi iletiyorum bu anlamlı ve duyarlı çalışmalarından dolayı. Diğer taraftan biliyorsunuz biz engelli vatandaşlarımızı yalnız bir gün değil her gün her an her dakika yardım etmek onların duygularına tercüman olmak zorundayız. Toplumsal birlik ve beraberliğin korunması sağlanması ancak ve ancak engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata ekonomik hayata sportif faaliyetlere daha fazla katılımını sağlamak gerekiyor. O yüzdende bugün güzel bir organizasyon bir sportif faaliyeti beraber geçireceğiz"dedi. İlçe Kaymakamı Ateş'in konuşmasından sonra Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve Kaymakam Ercan Ateş engelli öğrencilerle halı saha maçı yaptı. Halı saha maçından sonra hediyeler verildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sındırgı'da ilk defa Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın talimatıyla engellilerle birlikte kutlandı. Arkadaşlarıyla güzel bir gün geçiren engelli öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Engelli aileleri çocuklarının mutluluğu karşısında Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'a teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı'da Sevgi Engel Tanımadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement