Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün Eski Başkanından Türkiye'ye Övgü - Son Dakika
Güncel

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün Eski Başkanından Türkiye'ye Övgü

Dr. Brauman: "Türk sivil toplum kuruluşları yardım faaliyetlerini artırdı.

23.01.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütünün eski Başkanı Dr. Rony Brauman, Türk sivil toplum kuruluşlarının insani yardım faaliyetlerini övdü.

Brauman, Tunus'ta AA muhabirine demecinde, Türk sivil toplum kuruluşlarının diğer ülkelerin yardım örgütleri gibi faaliyetlerini artırdığını, bunun olumlu ve verimli sonuçlar vereceğini belirtti.

Türkiye'nin insani yardım faaliyetlerinin barışı sağlamak için verilen çabalarla eş değer olduğunu vurgulayan Brauman, "Türkiye'nin yaptığını Çin yeni yeni yapıyor" ifadesini kullandı.

Brauman, insani yardım faaliyetleriyle ülkelerin uluslararası sahada kendilerini göstermeye çalıştığını da söyledi.

"Çin insani yardım faaliyetlerini Haiti'ye kadar genişletti" -

Brauman, son dönemde Çin'in insani yardım faaliyetleri konusundaki tutumunun değiştiğini belirtti.

Rony Brauman Çin'in Haiti'deki depremden sonra yaptığı yardımlara dikkati çeken eski MSF Başkanı Brauman, "Çin, Haiti'ye uçakla yardım gönderdi. Yardım büyük olmasa da anlamlıydı. Bu ülke hem Çin'n alışılagelmiş etki alanının çok uzağında bulunuyor hem de Haiti, Çin'in düşman olarak gördüğü Tayvan ile diplomatik ilişki içinde" dedi.

MSF'de 10 yılı aşkın süre görev yapan Brauman, 1980'li yıllardan bu yana dünyanın birçok bölgesinde çıkan çatışmalardan zarar görenlere insani yardımda bulunuyor.

Fransa'da tıp fakültesinde öğrenim gören Brauman, tropikal hastalıklar uzmanı olduktan sonra insani yardımlar, bunların gerekliliği, doğruluğu ve eksikleriyle ilgili makalelere imza attı. - Tunis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün Eski Başkanından Türkiye'ye Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement