Sırbistan'da Camiye Düzenlenen Saldırı - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da Camiye Düzenlenen Saldırı

Sırbistan\'da Camiye Düzenlenen Saldırı

Subotitsa'da düzenlenen saldırı olayına karıştığı iddiasıyla bazı kişiler gözaltına alındı.

20.10.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan futbol maçından sonra bölgede artan gerilim sırasında Sırbistan'daki bir camiye düzenlenen saldırıya karıştıkları gerekçesiyle bazı kişiler gözaltına alındı.

Sırbistan'ın kuzeyindeki Voyvodina eyaletinde bulunan ve 8 binin üzerinde Müslümanın yaşadığı Subotitsa kentindeki Muhacir Camisi'ne saldırı düzenlenmesi ve Arnavut kökenli vatandaşların mekanlarının taşlanması olayları ile Novi Sad kentinde bazı olaylara karıştıkları iddiasıyla bazı kişilerin gözaltına alındığı açıklandı.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerin yalan makinesi kullanılarak sorgulanacağı bildirildi.

Subotitsa'da 250 yıl aradan sonra 2008 yılında inşa edilen ilk minareli cami olarak bilinen Muhacir Camisi'nin kapısına iki gün önce molotofkokteyli atılmış, caminin girişinde yangın çıkmıştı. Yangın, Müslümanların yanı sıra Ortodoks ve Katolik vatandaşların yardımıyla söndürülürken, kapıda maddi hasar oluşmuştu.

Sırp Ortodoks, Katolik ve Müslümanların bir arada yaşadığı Subotitsa'nın tek camisine düzenlenen saldırı Sırbistan İslam Birliği tarafından kınanmıştı.

Sırbistan ile Arnavutluk A milli futbol takımları arasında 14 Ekim'de Belgrad'da oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında üzerinde 1912 yılında Arnavutluk'un bağımsızlığını ilan eden İsmail Kemali'nin resminin yer aldığı ve "Büyük Arnavutluk"u simgeleyen bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı. Olayların ardından Sırbistan'ın Voyvodina eyaletinde Arnavutlara ait çok sayıda mekana saldırı düzenlenmişti. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da Camiye Düzenlenen Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement