Şırnak'ta 9 Bin Aileye 9 Bin Ton Kömür - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta 9 Bin Aileye 9 Bin Ton Kömür

Şırnak\'ta 9 Bin Aileye 9 Bin Ton Kömür

Şırnak'ta 9 bin aileye 9 bin ton kömürŞIRNAK Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, terör mağduru 9 bin aileye kışlık kömür yardımı kapsamında 9 bin ton kömür dağıtımına başladı.

06.12.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta 9 bin aileye 9 bin ton kömür

ŞIRNAK Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, terör mağduru 9 bin aileye kışlık kömür yardımı kapsamında 9 bin ton kömür dağıtımına başladı. Vakıf Müdürü Hasan Güngen, ücretsiz kömür dağıtımı dışında 2 bin aileye bir defaya mahsus bin 500 lira nakdi yardım yapıldığını da söyledi.

Şırnak'ta bulunan 12 mahallede tespit edilen 9 bin aileye kışlık kömür yardımı başlarken, her aileye 30 torbadan oluşan 1 ton kömür dağıtılacağı belirtildi. Bu kapsamda kömür ocaklarından getirilen kamyonlar, Atatürk Mahallesi'nde traktörlerle mahallelinin kapısına bırakılıyor.

Atatürk Mahalle Muhtarı Kadri Bayar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kendi mahallelerinde bulunan 259 aileye kömür dağıtıldığını belirterek, "Vakıf, vatandaşların kapılarına kadar traktörle kömürü götürüyor. İhtiyacı olan herkese veriliyor. Atatürk Mahallesi'nde şu an listemizde bulunan 259 ihtiyacı olan var. İsmi çıkmayan olabilir anacak talepte bulunabilirler. Hane başına 30 torba kömür veriyoruz. Bu da bir ton kömüre tekabül ediyor" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Hasan Güngen de, terör olayları nedeniyle evleri yıkılan ve yardıma muhtaç ailelerin kışlık kömür ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını ifade ederek, "Daha önce ismini vakıfımıza yazdıran terör mağdurlarından evi yıkılan yardıma muhtaç aileleri tespit ettik.Bu tespit edilen 9 bin aileye kömür dağıtımımız dün itibarıyla başladı. 9 bin aileye 1'er ton kömür veriyoruz. 12 Mahalle muhtarlarımızın gözetimi ile bu yardımlarımız traktörlerle evlerinin önüne bırakılmak suretiyle yapıyoruz. İsmi çıkmayan mağdur ailelerin mütevelli heyetinden henüz geçmeyen ve sorgulaması devam eden vatandaşlarımız da vardır. Bunlar da olumlu sonuçlandığında bu kış 12 bin aileye kömür dağıtımı söz konusu olacaktır. Mağdur aileler aldıkları yardımdan dolayı memnuniyetlerini ifade etmektedirler. Biz de vatandaşlarımıza hizmet için gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Öte yandan, bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin aileye de bin 500 lira nakdi yardımda bulunuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 9 Bin Aileye 9 Bin Ton Kömür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement