Şirvan Kaymakamlığından, Arıcılara Arılı Kovan Desteği - Son Dakika
Yerel

Şirvan Kaymakamlığından, Arıcılara Arılı Kovan Desteği

Şirvan Kaymakamlığından, Arıcılara Arılı Kovan Desteği

Şirvan Kaymakamlığı, GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında ilçedeki arıcılara arılı kovan desteği sağladı.

19.07.2014 14:49  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şirvan Kaymakamlığı tarafından GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında ilçedeki arıcılara arılı kovan desteği sağlandı.

Şirvan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında arıcılara arılı kovan verildi.

İlçede arıcılığın geliştirilmesi için 800 adet arılı kovan projesinin hayata geçirildiğini belirten Kaymakam İbrahim Özdel, bölgenin ekonomik kaynakları bakımından hayvancılıktan sonra en önemli gelir kaynağının arıcılık olduğunu söyledi.

Kaymakam Özdel, arıcılığın gelişmesi için GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projesi'ni hayata geçirdiklerini ifade ederek, arıcılığın ilçenin kalkınmasında önem taşıdığını belirtti.

"Arıcılığın geliştirilip geniş alana yayılması ilçemizin kalkınması alanında büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda ilçemiz Kaymakamlığın yoğun çalışmaları sonucunda yüzde 70 hibe şeklinde hazırlanan proje GAP tarafından kabul görmüş ve hayata geçirilmiştir" diyen Özdel, proje kapsamında 80 üreticiye arılı kovanların dağıtıldığını bildirdi.

Özdel, arıcılık konusunda uzman bir ekip ile modern yöntemlerle arıların yerinde kontrol edilmesi, taşınması, dağıtımı ve kura sonucu hak kazanan üreticilere günümüz modern şartlarında arı yetiştiriciliği konusunda bilgilendirme yapıldığını sözlerine ekledi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şirvan Kaymakamlığından, Arıcılara Arılı Kovan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement