'Siste' Sergisi Amerikan Hastanesi Operation Room'da - Son Dakika
Güncel

'Siste' Sergisi Amerikan Hastanesi Operation Room'da

'Siste', 8 Haziran - 1 Ağustos tarihleri arasında Amerikan Hastanesi Operation Room Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

05.06.2015 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki sanatçının sis fenomenini hem kelime hem de metaforik anlamlarıyla ele aldıkları sergi, buzullar erirken oluşan okyanus sisinden, yabandomuzlarını sarmalayan orman sisine kadar uzanan estetik bir önermeden oluşuyor. Sergi, Pazar günü hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında Amerikan Hastanesi 'Operation Room'da gezilebilir.

Ülgen Semerci ve Burcu Yağcıoğlu/ 'Siste'

Burcu Yağcıoğlu ve Ülgen Semerci'nin Arnavutköy'de bir atölyede gerçekleştirdikleri ilk ortak sergileri Sel Bastı'dan sonra ikinci ortak sergileri olan Siste, Amerikan Hastanesi "Operation Room"da sanatseverlerle buluşuyor.

"Burcu Yağcıoğlu ve Ülgen Semerci Siste'de belirli aralıklarla galeri zeminine yayılan sisle hem doğayı geri dönüşsüz biçimde yok edişimizin yarattığı zemin kaybını hem de serginin atmosferini belirleyen kesin anlamlandırma, sınıflandırma ve ayrımlara gösterdikleri direnci somutlaştırırlar... Siste, görsel bilinçaltından üreyen imgeler, yayılan, dağılan sisle bulanıklaşan sınırlar ve üzerine kurulduğu anlatılarla umudu ve kasveti yeniden düşünmeye davet eden bir mekan temsili, estetik bir dolaşım sistemi yaratıyor."*

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Siste' Sergisi Amerikan Hastanesi Operation Room'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement