Torba Yasada 'Site Kapatma' Sürprizi - Son Dakika
Güncel

Torba Yasada 'Site Kapatma' Sürprizi

Hükümet ulusal güvenlik gerekçesiyle internette yapılan engellemenin sınırını "sitenin tümünü kapatmaya" kadar genişletiyor.

24.01.2015 09:20  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüşmeleri gelecek hafta başlayacak olan torba yasaya, iki son dakika sürprizi daha girdi. Diyarbakır'da borç nedeniyle kesilen elektrikler sonrası artan gerilimi önlemek için, elektrik dağıtım şirketlerinin kayıp kaçak oranlarına esneklik tanınırken; ulusal güvenlik gerekçesiyle internette yapılan engellemenin sınırı "sitenin tümünü kapatmaya" kadar genişletildi.

KAYIP-KAÇAK ORANLARI AŞAĞI ÇEKİLEBİLECEK

AK Partili vekillerce TBMM'ye sunulan yeni teklife göre, 2016 yılına kadar, teknik ve teknik olmayan kayıplarının oranı ülke ortalamasının üzerinde olan dağıtım bölgelerinde, diğer dağıtım bölgelerinden farklı düzenlemeler yapılmasına, hedef kayıp-kaçak oranlarının bir önceki yılın gerçekleşmeleri dikkate alınarak ve sonraki uygulama dönemleri de dahil olmak üzere belirlenmesine Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yetkili olacak. Böylece Güneydoğu'da faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketleri için belirlenen hedef kayıp-kaçak oranları aşağıya çekilebilecek.

KAÇMANIN CEZASI

Otoyol ve boğaz köprülerinden kaçak geçenlerin cezası da hafifliyor. Halen geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yapan araç sahiplerine o güzergâhın en uzun mesafesine ait geçiş ücretinin on katı tutarında idari para cezası veriliyor. Teklife göre ise, geçiş ücreti vermeden gittiği yerin ücreti dikkate alınarak ceza kesilecek. Ayrıca geçiş ücretini ödeyerek cezadan muaf olmak için tanınan süre 7 günden 15 güne çıkarılacak.

İNTERNET SİTESİNİN TÜMÜ KAPATILABİLECEK

Bir diğer düzenlemeye göre de can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gibi durumlarda Başbakanlık veya ilgili bakanlığın talebi üzerine internet yasaklama, tüm siteyi kapsayabilecek. Tehlike oluşturduğu belirtilen içeriğin teknik olarak engellenememesi veya ilgili içeriğe erişimin engellenmesi yoluyla ihlalin önlemediği durumlarda internet sitesinin tümü kapatılabilecek.

575 KİŞİ ARTIRILDI

sağlık bakanlığı'na bağlı olarak kurulacak olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kadro sayısı ise bir hafta içinde 575 kişi artırıldı. Geçen hafta verilen teklifte, üniversite için bin 875 kişilik bir kadro öngörülürken, yeni rakam 2 bin 450 olacak. Bu artışta profesör kadrosunun 300'den 650'ye, doçent kadrosunun da 700'den 900'a çıkması etkili olacak. (Kaynak: Hürriyet)

Torba Yasada \'Site Kapatma\' Sürprizi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Torba Yasada 'Site Kapatma' Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • erdem sabri: yasaklarla bir yere varılamayacağını anlayamamış bağnaz böcekler, insanoğlu dumanla işaretleşir haberleşir, elektriği yakıp söndürür, korna çalar tencere tava çalar gene haberleşir, daha güçlü örgütlenir, o zaman elektriği, arabaları, tencere tava kullanmayı, yazı yıdamı yasaklayacaksın, korkunun ecele faydası yoktur, olmamıştır, olmayacaktır 16 5 Yanıtla
  • uzlett: ifade özgürlüğü devlet büyüklerine küfürler hakaretler yağdırmaksa, seçilene ve seçmene küfürler ve hakaretler yağdırmaksa , devlet sırlarını açık edip yayınlamaksa , bu ülkeye ihanet eden vatan hainlerinin ve onların sözcüsü olan gazetelerin , medyanın ve internetin engellenmesini hatta tamamen kapatılmasını vatansever millet olarak onaylıyoruz. 7 haziran seçimlerinde bu yetkiyi çok güçlü bir şekilde ak parti hükümetine vereceğiz. vereceğizki bu vatan haini sülükler temizlensin ve yok edilsin artık. siyaseti ve mualefeti meclisdeki siyasi partiler yapsın artık. asker, yargı, gazeteler ve medya , iş dünyası ve iş adamları, meslek odaları siyasetten ve siyasesi mesajlardan elini çeksin artık. siyaset parlementonun işidir. 7 10 Yanıtla
  • osman osmanoglu: ÖZGÜRLÜK NERDE KALDI OZAMAN YÜZ SENE GERIYE KIRALIK GELIYOR SULTANLAR NE YAPARSA DISARIYA SIZMAYACAK TAM DIKTARTÖRLÜK 10 3 Yanıtla
  • ALİ OSMAN SENGUL: BENCE İKTİDAR HİÇ BUNLARLA UĞRAŞMASIN, HERKESİ EVİNE KAPATIP SOKAĞA ÇIKARMASIN YASAYA FİLAN GEREK KALMAZ 9 2 Yanıtla
  • KANUN YASALAŞIRSA EĞER;: ilk önce bu site kapatılmalıdır. . 1 3 Yanıtla
  • kuzu kuzu: genelde fenalık çıkıyor bu sitelerden hepsini toptan kapatalım. . eskiden int mi vardı. . 3 1 Yanıtla

Advertisement