Sivas Belediye Başkanı Aydın Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Sivas Belediye Başkanı Aydın Gündemi Değerlendirdi

Sivas Belediye Başkanı Aydın Gündemi Değerlendirdi

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, basında çıkan bazı haberler hakkında açıklamalarda bulundu.

02.10.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, basında çıkan bazı haberler hakkında açıklamalarda bulundu.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, belediyenin çalışmaları ve Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) güzergahı ile ilgili bazı medya kuruluşlarından yer alan haberler nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Necmettin Erbakan Caddesi'nde devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle engelli yoluna gelen elektrik direği ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, yolun 14 Ekim günü açılacağını ve bu süre zarfından elektrik direklerinin oradan kaldırılacağını belirterek şunları söyledi.

"Organize Sanayi'nde çalışmalarımız devam ediyor. Gerçekten standardı yüksek bir yol olacak. Orada kaldırım üzerinde bulunan eski elektrik direkleri var. Bu direklerin görme engelli vatandaşlarımız yönelik yapmış olduğumuz engelli bandına denk gelmesi haber yapılmış. Keşke böyle bir haber yapılırken bize bir sorulsa biz o hatları, elektrik hatlarını yer altına aldırdık. Çalışmalar tamamlandığında açılış yapılmadan önce o beton elektrik direkleri kaldırılacak. Bunun kaldırılmayacağını düşünmek sanki orada görme engelli vatandaşlarımızın yürüyüş bandından direğe çakılacak gibi algılanmış olmasından üzüntü duydum. Biz elbette haber yapacağız, eksiklikleri dile getireceğiz. Ama bunun yapıcı ve adaletli olması gerektiğini düşünüyorum. Sivas Belediyesi olarak yapılan çalışmalar bu şehri yönelik yapılan çalışmalardır. Ancak bunların çarpıtılması bizleri üzer." dedi.

Yüksek Hızlı Treni'nin değişen güzergahıyla devletin 100 milyon TL kar edeceğini söyleyen Aydın," Bütün kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri davet edilerek harita üzerinde mevcut hattı ve alternatif olabilecek düşünceleri kamuoyu ile paylaştığımızda kamuoyunun tamamını bir tane istisnası olmaksızın bu hattın değiştirilmesinin doğru olacağını ve bizim sunduğumuz bugünkü hayata geçirilmek üzere olan hattın doğru olacağına Sivas ile birlikte kararlaştırmamıza rağmen daha sonra bu konuda Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarıyla, Ulaştırma Bakanımızın da içinde olduğu bir değerlendirme neticesinde bu hattın değiştirilmesi ve mevcut planlanan hattın yapılmasının doğru olacağının kararına rağmen ve belediyemizin çalışmaları neticesin hat Kızılırmak'ın güneyine alınmıştır. Bu aşamaya kadar geçilen 7-8 aylık süreçte bir tane fikir sunmayan, görüş belirtmeyen şahısların hat kesinleştikten sonra çalışmalar başladıktan sonra Sivas'ın menfaatini düşünüyormuş gibi bir algı oluşturmaya kalkması Sivas adına bir şansızlıktır."diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Belediye Başkanı Aydın Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement