Sivas Jeo Miras Envanteri Projesi - Son Dakika
Yerel

Sivas Jeo Miras Envanteri Projesi

Sivas Jeo Miras Envanteri Projesi

Divriği'de muhtarlara proje anlatıldı.

30.05.2014 09:49

Sivas'ın Divriği ilçesinde muhtarlara, Sivas Jeo Miras Envanteri Projesi hakkında bilgi verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün yürüttüğü projenin tanıtım toplantısı Ticaret Meslek Lisesinin konferans salonunda yapıldı.

Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, burada yaptığı konuşmada, Divriği'nin çok zengin bir coğrafyada bulunduğunu, hem anıtsal eserlere, hem de doğal güzelliklere sahip olduğunu belirtti.

Bu potansiyeli  açığa çıkarmak ve turizme kazandırmak niyetinde olduklarını dile getiren Kaya, "Bunun için de kaynak tespitinin yapılması gerekiyor. Proje doğal ve kültürel varlıkların tespiti noktasında bir fırsat değeri taşıyor. Ayrıca muhtarlarımız da iyi bir tespit yaparak köylerimize sahip çıkacaklar ve bulundukları yöreyi geleceğe en iyi şekilde hazırlayacaklardır" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülpınar Akbulut da bu projeyle Sivas'taki bilimsel, estetik ve görsel değeri bulunan, yok olma tehdidi altındaki jeositleri tespit etmeyi amaçladıklarını söyledi.

İl genelindeki jeositlerin korunmasını ve doğal ve kültürel mirasın topluca bulunduğu yeni jeopark alanlarını tespit etmeyi hedeflediklerini belirten Akbulut, bu sayede ilçelerde turizmin gelişeceğini ve yeni iş alanlarının ortaya çıkacağını kaydetti.

Akbulut, Divriği Ulu Cami başta olmak üzere çok sayıda kültürel ve arkeolojik eseri bulunan Divriği'de, aynı zamanda peribacaları, bazalt sütünları, gölleri, demir madeni, kırgıbayır ve yüzen adasıyla ön plana çıkan ve turizm değeri oluşturan çok değerli ve sayıda doğal mirasın bulunduğuna işaret ederek, bu kaynakların korunması ve bunlardan doğru şekilde yararlanılmasının önemli olduğunu belirtti.

Muhtarlara, köylerinde bulunan jeositleri yazmaları için form dağıtıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Jeo Miras Envanteri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement