Sivas'ta 'Kpps Mağdurları'ndan Müdahillik Dilekçesi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 'Kpps Mağdurları'ndan Müdahillik Dilekçesi

Sivas\'ta \'Kpps Mağdurları\'ndan Müdahillik Dilekçesi

Sivas'ta 'KPPS mağdurları'ndan müdahillik dilekçesi SİVAS'ta 10 kişilik bir grup, 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) mağdur olduklarını belirterek, sınavda kopya çekildiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmaya müdahil olmak için Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi.

30.03.2015 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 'KPPS mağdurları'ndan müdahillik dilekçesi

SİVAS'ta 10 kişilik bir grup, 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) mağdur olduklarını belirterek, sınavda kopya çekildiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmaya müdahil olmak için Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi. Adliye binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Ahmet Duman, kendileri gibi mağdur olan kişilerin de soruşturmaya dahil olmak için savcılığa dilekçe vermesini isteyerek, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığa'na açılmış 2010 yılı lise ve üniversite KPPS'de usulsüzlük soruşturmasına müdahil olma dilekçeleri vererek yenilmiş hakkımızı arıyoruz. 2010 yılında yapılan sınavın neticesinde bugün kamuoyunda ve medyada gördüğümüz usulsüzlük haberleri üzüntümüzü bin kat artırıyor. Bu usulsüzlükleri yapan ve hakkımızı yiyen kişi veya örgütlere tepki göstermeyi üzerime borç biliyoruz. Bunun gibi birçok sınavda bu usulsüzlüklerin yapıldığını yine medya ve kamuoyu aracılığıyla takip edebiliyoruz. Bugün burada arkadaşlarımızla birlikte davaya müdahil olma dilekçelerimizi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim ediyoruz. Hakkımızı yiyenlere hesabın sorulması imkanını kaçırmamak adına mağdur arkadaşlarımızı da bizler gibi tavır sergilemeye davet ediyoruz. Dünya ve ahiret haklarımızı bu kirli örgüte, bu topluluğa helal etmiyoruz" dedi.

"BU KİRLİ OLUŞUMA HAKLARIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Tercih yaptıkları halde atamalarının yapılmadığı belirten Duman, "Çünkü atamalar çok yüksek puanlarla yapıldı. 2010 yılından beri gelen bir üzüntümüz var. Her yıl tekrar tekrar bunları deniyoruz. Ama insanların birer defa bu sınava girip çok yüksek puanlar alarak bu sınavı geçtiklerine şahidiz. Eksikliği kendimizde arayıp bugüne kadar daha fazla emek harcadık. Ama eksikliğin bizde olmadığını, bu sınavda şaibelerin döndüğünü gördüğümüz için kendimizi çok daha farklı hissediyoruz. Bunun için de bu hakkı aramak için Ankara'da başlatılan bu soruşturmaya Sivas'tan gençler olarak katkı sağlamak istiyoruz. Hz. İbrahim'e su taşıyan karınca misali yapabileceğimiz ne varsa yapacağız. Dünyada yapabildiğimiz bu, ahirette zaten haklarımızı bu örgüte, bu kirli oluşuma helal etmiyoruz. Dünyevi olarak da bu dilekçeleri vererek sürece destek olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 'Kpps Mağdurları'ndan Müdahillik Dilekçesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement