Sivas Tarihiyle Yaşıyor Projesi - Son Dakika
Yerel

Sivas Tarihiyle Yaşıyor Projesi

Sivas Tarihiyle Yaşıyor Projesi

Sivas İl Özel İdaresi yeni yıla “Sivas Tarihi ile Yaşıyor” projesi ile giriyor.

31.12.2013 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi yeni yıla "Sivas Tarihi ile Yaşıyor" projesi ile giriyor.

Kültür şehri Sivas'ın tarihi eserlerini il dışında da tanıtmayı hedefleyen Sivas İl Özel İdaresi, proje kapsamında Sivas'ın önemli tarihi eserlerini kurumsal pek çok yayınında kullanarak, gerek yurt içi ve gerekse de yurt dışında Sivas kültürünün ve tarihinin tanıtımını sağlayacak.

Bu kapsamda ilk çalışmasını Gravür Sanatçısı Cemal Akyıldız'a Sivas'ın tarihi değerlerini çizdirerek başlayan İl Özel İdaresi, bu çizimleri 2014 yılı takvimlerinde değerlendirdi. "Sivas Tarihiyle Yaşıyor" Projesi kapsamında prestij niteliği taşıyan masa ve duvar takvimleri kullanımına sunuldu.

Projenin, çeşitli yayınlarla ilin tanıtımına katkı sunmak ve sanatı desteklemek olduğunu vurgulayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, "2013 yılı çok yoğun bir çalışma temposu ile birlikte kurumsal yenilikleri de beraberinde getirdi. Buna paralel olarak da Sivas İl Özel İdaresi 2014 yılına farklı bir imajla girdi. 'Sivas Tarihiyle Yaşıyor' sloganı adı altında başlattığımız proje ile Türkiye'de örnek çalışmalar sergileyen Gravür Sanatçısı Cemal Akyıldız'ın hazırlamış olduğu çizimler takvim olarak tasarlanarak, Sivas'ın tarihi değerlerini tanıtmak amacı taşıyan takvimi sanatseverlerin beğenisine sunduk. Eserler ile ilgili kısa bilgilerinde yer aldığı takvimler, Sivas sevdalısı hemşerilerimizin 365 gün Sivas'ı yaşayarak, özlemlerini giderecektir. Böylece İl Özel İdaresi ilin tanıtımına ve sanatsal faaliyetlere de destek sağlamış oldu." dedi.

2 bin adet bastırılan takvimler il içinde ve dışında Sivas'ı temsil eden, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine ve Sivas'a gönül vermiş bürokratlara gönderildi - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Tarihiyle Yaşıyor Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement