Sivas TBMM Başkanı Yılmaz, Sivas'ta Tarım Fuarı Açtı - Son Dakika
Güncel

Sivas TBMM Başkanı Yılmaz, Sivas'ta Tarım Fuarı Açtı

Sivas TBMM Başkanı Yılmaz, Sivas\'ta Tarım Fuarı Açtı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Kongresi'nin 96'ıncı yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Sivas'ta 'AGROSİVAS 2015 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

04.09.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Kongresi'nin 96'ıncı yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Sivas'ta 'AGROSİVAS 2015 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Kongresi'nin 96'ıncı yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilecek olan etkinliklere katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile kente geldi. Kongre Merkezi ve Fuar Alanı'nda bu yıl 2'incisi açılan AGROSİVAS Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı'nın açılış programına katılan Yılmaz'ı, Sivas Valisi Alim Barut ve il protokolü karşıladı.

"TARIM, ÜLKEMİZ İÇİN STRATEJİK BİR SEKTÖR"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Yılmaz, geçen yıl ilk kez açılan fuarın katılımcı sayısı bakımından Türkiye'deki en büyük 3 tarım fuarı arasına girdiğini belirterek, "Bu da göstermektedir ki yapılan fuar yerini buldu. Bu yıl geçen yıldan alınan tecrübelerinde etkisiyle daha fazla katılım oldu. Bu da göstermektedir ki fuar başarıya ulaştı. Tabi tarım ülkemiz için stratejik bir sektör. Planlı tarım ve çağdaş hayvancılık uygulamalarıyla etkin gıda güvenliğine önem vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yaklaşım ile nüfusunu yeterli, kaliteli ve güvenilir gıda ile besleyen, tarım ürünlerine net ihracatcı konumunu geliştiren dünyada ve bölgesinde tarım alanında söz sahibi bir ülke olacaktır Türkiye'de. Şu anda da öyledir. Tarım ülkemizde yaklaşık 6 milyon insanımıza istihdam sağlamaktadır" dedi.

Bu dönemde tarım arazilerinin toplulaştırılmasına öncelik verildiğini aktaran Yılmaz şöyle devam etti:

"2002 yılına kadar 41 yılda 450 bin hektar arazi toplulaştırılması yapılmışken son 11 yılda 4 buçuk milyon hektar alanda toplulaştırma tamamlandı. Sulanabilir arazi 2002 yılında 4 nokta 8 milyon hektar iken bu miktar 6 nokta 1 milyon hektara yükseldi. Damla ve yağmurlama sulama yatırımlarına 2006 yılından itibaren sıfır faizli kredi verilmeye imkan açıldı. 2007 yılından sonra yüzde 50 hibe desteği sağlandı. Bu destek ve hibelerle 5 milyon dekar alan damlama yağmurlama sistemiyle sulamaya açıldı. Tarımsal gayri safi yurtiçi hasılada Avrupa'nın birincisiyiz. 2002'de Avrupa'nın 4'üncüsüydük. Avrupa'da tarımın 1 incisi olacaksın, yinede Türkiye'de tarımda geri gidiyor diyeceksin, bu doğru değil. Dünyada tarımda 6'ıncı olacaksın yinede Türkiye dünyada hak ettiği yeri alamadı diyeceksin, bu da doğru değil. 2002'de 36 milyon TL olan tarımsal milli gelir 2014 yılında 125 milyar TL'ye ulaştı"

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra fuarının açılışını gerçekleştirerek stantları gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas TBMM Başkanı Yılmaz, Sivas'ta Tarım Fuarı Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement