Siverek'te 'Bilgi Evleri'nin Sayısı İkiye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Siverek'te 'Bilgi Evleri'nin Sayısı İkiye Çıktı

Siverek\'te \'Bilgi Evleri\'nin Sayısı İkiye Çıktı

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ilçede ilk kez uygulanan bilgi evlerinin sayısı ikiye çıkarıldı.

17.11.2014 13:30

Siverek Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Selahattin Eyyubi ismi ilk bilgi evini faaliyete geçiren Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, ikinci bilgi evini İlçenin Ayvanat Mahllesinde Siverekli Âlim müftü Osman Esad efendi ismiyle vatandaşların hizmetine açtı.

Yılsonuna kadar iki bilgi evini daha hizmete açıp bilgi evlerinin sayısını dörde çıkarmayı hedefleyen Siverek Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü önümüzdeki dönemlerde her mahalleye bir bilgi evi açmayı hedefliyor.

Bilgi evlerinde ortaokul 4 ile 8. sınıflarda okuyan öğrencilere çeşitli temel derslerin yanında öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacı ile çeşitli etkinlik ve kurslar düzenliyor. Bu kurslar içerisinde satranç, resim, ebru, bağlama, halk oyunları çeşitli kurslar veriliyor.

Kurslara katılan çocuklar Siverek Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünün hayata geçirmiş olduğu bilgi evlerindeki kurslara katılan öğrencilerden Elif Sude Koyunsever bilgi evlerinin kültür sanat ve temel derslerde kendilerine faydalar sağladığına dikkat çekerek şunları kaydetti: "Okulda öğretmenlerimizden aldığımız temel dersleri bilgi evlerindeki öğretmelerimiz tarafından tekrarlanarak daha fazla bilgileniyoruz. Temel derslerin yanında, diğer kültür ve sanat kurslarına da katılıp eğlenerek öğrenip kendimizi geliştiriyoruz belediye başkanımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz."

Bilgi evlerinin yılsonuna kadar sayılarını artıracaklarına dikkat çeken Belediye Kültür ve Sosyal İşler müdürü Hasan Postacı, "Kültür sosyal işler müdürlüğü olarak Siverek Belediyesinde ilk kez uygulamaya başladığımız bilgi evleri eğitim ve öğretim sezonuna başlamış bulunmakta. Bilgi evlerinin Türkiye'de örneklerini görmek mümkün ve bu evler öğrencilerimize çok faydalı olmakta. Bilgi evlerinin ilk dönemi olmasına rağmen halk tarafından rağbet çok fazla bu ihtiyaçları karşılamak amacı ile her mahallede bir bilgi evleri açmayı planlıyoruz. Umarız bilgi evleri Siverekli öğrencilerimize çok daha fazla faydaları dokunacaktır" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siverek'te 'Bilgi Evleri'nin Sayısı İkiye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement