Siverek'te Çocuk İşçiliğini Önleme Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Siverek'te Çocuk İşçiliğini Önleme Çalışmaları

Türkiye'de birçok ilde çocuk işçiliğinin önlemesi için çalışmalar yürüten Genç Hayat Vakfı üyeleri, Siverek Kaymakamlığını ziyaret etti.

19.04.2016 17:17

Türkiye'de birçok ilde çocuk işçiliğinin önlemesi için çalışmalar yürüten Genç Hayat Vakfı üyeleri, Siverek Kaymakamlığını ziyaret etti.

Kaymakam Vural Karagöl ile makamında görüşen vakıf üyeleri, ilçede tarımda çalışan çocuk işçiler hakkında bilgi aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile geçiren Karagöl, ilçede de özellikle tarımsal alanda çocuk işçiler bulunduğunu söyledi.

Genç Hayat Vakfının batıda çok güzel çalışmalar yaptığını belirten Karagöl, "Vakıf önümüzdeki yıl Siverek'te de çalışmayı planlıyor. Kaymakamlık olarak çalışmalara maddi ve manevi destek vereceğiz inşallah" dedi.

Genç Hayat Vakfı Proje Koordinatörü Ozan Çetin de 11-18 yaş grubunun hayatının güçlenmesi üzerine sosyal sorumluluk projeleri geliştirdiklerini söyledi.

İki yıldır batıda çocuk işçiliği ile ilgili çalışmalar yürütüklerini anımsatan Çetin, "Gerek tarım işçiliği gerekse çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla ilgili bakanlıkların desteğiyle projeleri hayata geçirip, çocukların eğitimden uzak kalmasını önlemeye çalışıyoruz. Yaptığımız araştırmalarda Siverek'te çocuk tarım işçileri bulunuyor. Bu çocukların gittikleri bölgelerde bile eğitimlerini sürdürmeleri ve çalışmalarını önlemek için önümüzdeki yıl Siverek'te projeyi hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siverek'te Çocuk İşçiliğini Önleme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement