AYM'den, Mali Bilgilerini Vermeyen 4 Partiye Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

AYM'den, Mali Bilgilerini Vermeyen 4 Partiye Suç Duyurusu

AYM\'den, Mali Bilgilerini Vermeyen 4 Partiye Suç Duyurusu

Anayasa Mahkemesi, mali denetim için gerekli olan bilgileri istendiği şekliyle vermeyen 4 siyasi parti Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

27.05.2015 12:02  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesinin, bazı partilerin 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 ve 2012 yıllarına ait kesin hesaplarının incelenmesine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi, mali denetim için gerekli olan bilgileri istendiği şekliyle vermeyen 4 siyasi partinin sorumluları hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İSTENDİĞİ ŞEKİLDE VERMEDİLER

Buna göre, Bağımsız Cumhuriyet Partisinin 2007, 2008 ve 2009 yıllarına ait kesin hesapların incelenmesinde, bilgilerin istendiği şekliyle verilmemesi, hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeninin oluşturulmaması, hesabın dışında gelir ve gider yapılması, inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler olduğundan, parti sorumluları hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

ADÖP'NİN 2010 YILI HESAPLARI SIKINTILI

Adalet Demokrasi ve Özgürlük Partisinin 2010 yılına ait kesin hesabının incelenmesi sonucunda da belirtilen esaslara aykırı olarak belgelendirilmeyen kaynaklardan sağlanan 10 bin lira ile belgelendirilmeyen 12 bin 460 lira 56 kuruş gelir karşılığı parti mal varlığı, Hazine'ye gelir kaydedilecek. Bilgilerin istendiği şekliyle verilmemesi inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler olduğundan parti sorumluları hakkında da suç duyurusunda bulunulacak.

ÇİLLER'İN PARTİSİ DE LİSTEDE

Doğru Yol Partisinin 2011 ve 2012 yıllarına ait kesin hesaplarının incelenmesi sonucunda ise partinin amaçlarına uygun olmayan ve parti tüzel kişiliği adına yapılmış harcama olarak kabulü mümkün görülmeyen 6 bin 361 lira 4 kuruş ile 619 lira 35 kuruş parti mal varlıkları, Hazine'ye gelir kaydedilecek.

GTP'NİN 2012 YILI HESABI SORUNLU

Güçlenen Türkiye Partisinin incelenen 2012 yılı kesin hasabına göre, belirtilen esaslara aykırı olarak belgelendirilmeyen kaynaklardan sağlanan 19 bin lira ile belgelendirilmeyen 18 bin 900 lira, Hazine'ye gelir olarak geçirilecek.

Bu parti hakkında da bilgilerin istendiği şekliyle verilmemesi inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler olduğundan parti sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

3 PARTİ BELGELERİ KANUNA UYGUN TESLİM ETTİ

Milliyetçi Türkiye Partisi, İşçilerin Sosyalist Partisi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisinin incelenen 2012 yıllarına ait kesin hesaplarında gösterilen gelir ve giderlerin ise Siyasi Partiler Kanununa uygun olduğu kararlaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AYM'den, Mali Bilgilerini Vermeyen 4 Partiye Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement