Slovenya?da Gözaltına Alınan Kosova Eski Başbakanı Haradinay Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Slovenya?da Gözaltına Alınan Kosova Eski Başbakanı Haradinay Serbest Bırakıldı

Slovenya?da Gözaltına Alınan Kosova Eski Başbakanı Haradinay Serbest Bırakıldı

Slovenya'da gözaltına alınan Kosova eski başbakanı Haradinay serbest bırakıldı Kosova'nın Geleceği için İttifak Partisi Genel Başkanı ve Kosova eski Başbakanı Ramuş Haradinay, Sırbistan Polisi tarafından 2006 yılında çıkarılan gözaltı kararına istinaden dün akşam, Berlin dönüşü Lublana Havalimanı'nda gözaltına alındı.

18.06.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Slovenya'da gözaltına alınan Kosova eski başbakanı Haradinay serbest bırakıldı

Kosova'nın Geleceği için İttifak Partisi Genel Başkanı ve Kosova eski Başbakanı Ramuş Haradinay, Sırbistan Polisi tarafından 2006 yılında çıkarılan gözaltı kararına istinaden dün akşam, Berlin dönüşü Lublana Havalimanı'nda gözaltına alındı. Sorgusu tamamlandıktan sonra Slovenya'da mahkemeye çıkarılan Haradinaj serbest bırakıldı. Mahkemeye gidişi sırasında Sloven polisinin eşlik ettiği Haradinay'a kelepçe takılmadı.

Haradinay'ın pasaportuna ise el konuldu. Haradinay'ın gözaltı süresi dolana kadar Slovenya'da kalması gerekiyor. Lublana'daki bir otelde kalan Haradinay, Klan Kosova televizyonuna konuştu ve gözaltına alınmasını anlattı. Lublana'da bir otelde bulunduğunu söyleyen Haradinay 'Slovenya Mahkemesi pasaportuma el koydu. Berlin'den dönüyordum. Pasaport kontrolü sırasında 2006 yılına ait bir gözaltı emri olduğu ve kendileriyle gitmem gerektiği söylendi. Kendimi hakarete uğramış hissettim. Bana Slovenya'yı terk etmemem söylendi. Süreç sona erer ermez pasaportumu alabilirim. Ancak bu ne zaman olur bilemem' dedi.

Meclis Genel Kurulu Haradinay'ın Kosova'ya dönebilmesi için bir karar aldı. Kosova Meclisi, Slovenyalı yetkililerden, Ramuş Haradinay'a pasaportunun koşulsuz olarak geri verilmesine ilişkin kararı 65 milletvekilinin onayını aldı. Tasarıdaki bir diğer önemli konu ise Kosova Hükümeti'nin Slovenya Hükümeti'ne nota vermesi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Slovenya?da Gözaltına Alınan Kosova Eski Başbakanı Haradinay Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement