Sneijder Galatasaray'a Çok mu Lazım? - Son Dakika
Spor

Sneijder Galatasaray'a Çok mu Lazım?

Sneijder Galatasaray\'a Çok mu Lazım?

Hollandalı yıldız bu sezon formda bir görüntü sergilemiyor.

16.09.2014 12:19

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında çok iyi bir form yakalayan Juventus'a attığı golle de Galatasaray'ın gruptan çıkmasını sağlayan Wesley Sneijer, 2014 Dünya Kupası'nda da yarı final oynayan Hollanda'da başarılı işlere imza attı. Ama ne geride kalan iki lig maçında ne de Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında varlık gösteremedi. Peki Prandelli, formsuz Sneijder oynatamaya mecbur mu? Bunu masaya yatırmaya çalışacağız...

OYNAYARAK FORM TUTABİLİR

Dünya Kupası yüzünden yaz kampına geç katılan yıldız henüz fiziksel olarak iyi gözükmüyor. Bu nedenle Prandelli onu 60'lı dakikalarda kenara alıyor. Son Eskişehirspor maçında da benzer bir durum oldu. Ancak bu kez Sneijder sinirlendi ve Prandelli'den izin almadan soyunma odasına gitti. Bu iyi bir durum. Demek ki Sneijder'in sahada kalma ve bir şeyler yapma arzusu var.

Ancak henüz hazır olmadığı için geçtiğimiz sezonun aksine risksiz oynuyor. Pas tercihlerini dikine değil yanlamasına kullanıyor. Ceza sahasına yaptığı koşuları da henüz fizik olarak hazır olmadığı için yapamıyor. Bu da Burak Yılmaz'ın rakip savunmanın içinde yalnız kalmasına sebep oluyor. Dolayısıyla Galatasaray gol sıkıntısı çekiyor. Sneijder'in fiziksel olarak hazır olması ve kendisine güvenini yeniden kazanması için oynması önemli. Ama hiçbir risk almayacaksa, farkını ortaya koyamayacaksa belki de onbirde başlaması yerine kenardan oyuna gelmesi daha iyi olabilir.

SÖZLEŞME SORUNSALI

Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve fernando Muslera'nın sözleşmelerinin uzatılmasından sonra Sneijder de sözleşmesinin uzatılmasını istiyor. Ama daha 2016 yılına kadar sözleşmesi zaten var. Aldığı ücret de çok yüksek olduğu için Galatasaray, Hollandalı yıldızın bu isteğine cevap veremiyor. Ancak Sneijder sahada geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında yaptıklarını yapmaya başlarsa zaten yönetim de taraftar da Prandelli de ondan vazgeçmeyecektir. Yani oynarsa istediğini alır. Bu yüzden bu sorun ortadan kolayca kalkabilecekmiş gözüküyor. Fazla büyütmeye değecek bir durum değil.

PEKİ BAŞKA ALTERNATİF YOK MU?

Galatasasary'ın oldukça geniş bir kadrosu var. Prandelli 4-1-2-1-2 gibi bir diziliş ile takımını sahaya sürüyor. Önde oynattığı ikiliden birinin kanatlara daha yakın oynamasını istiyor. Bu tam Sneijderlik bir sistem. O oyuncunun açtığı boşluklardan faydalanabilir. Ama şimdilik bu sistem işlemiyor gibi gözüküyor.

Prandelli, Sneijder'i yanına oturtarak 4-4-2 veya 4-1-4-1 sistemlerine dönebilir. Çünkü Galatasaray'ın kadrosunda Bruma, Yasin, Olcan ve Hamit gibi önemli kanat oyuncuları da bulunuyor. Orta sahada da Dzemaili, Selçuk, Yekta ve Melo gibi oyunun iki yönünü de oynayan isimler olduğu için Prandelli, Sneijder'e ve ona uygun olan bir taktik anlayışına mecbur değil.

SNEIJDER ÇOK MU LAZIM?

Gelelim asıl sorumuza... Galatasaray'ın Hollandalı yıldıza elbette ihtiyacı var. Ama bu haliyle değil. Drogba'dan sonra o da gözden çıkartılırsa Galatasaray kağıt üzerinde tüm çileklerini kaybetmiş olacak. Bu oyun olarak belki de sarı kırmızılıları çok etkilemez ancak camianın havası kaybolabilir. Ayrıca sarı kırmızılı takımın kadrosunda Sneijder kadar uluslar arası tecrübesi olan bir başka oyuncu da yok. Bu da takımı olumsuz etkileyebilir. Yine de Galatasaray'ın Sneijder'e ihtiyacı olduğu kadar Sneijder'in de Galatasaray'a ihtiyacı var. Çünkü Şampiyonlar Ligi'nde oynayan diğer takımların kapıları ona kapalı. Buradan ayrılmak zorunda kalırsa bir alt seviyeye ya da Katar, Rusya gibi ülkelere gitmek zorunda kalabilir.

Peki Goal okurları sizce Galatasaray'ın Sneijder'e çok mu ihtiyacı var? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Sneijder Galatasaray'a Çok mu Lazım? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement