Sokağa Terk Edilen Köpek Yavrularına Yuva Arıyor - Son Dakika
Güncel

Sokağa Terk Edilen Köpek Yavrularına Yuva Arıyor

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, sokaktan topladığı yaklaşık 100 köpek yavrusuna sahip arıyor.

20.01.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, sokaktan topladığı yaklaşık 100 köpek yavrusuna sahip arıyor.Dağdelen, çoğunun annesi olmayan köpek yavrularını Dalaman ilçesindeki HAYDOS Bakımevi'nde süt ve mamayla besliyor.Dağdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde sokakta ve barınağa terk edilen yavru köpek sayısında artış olduğunu söyledi. Yavruların barınaklarda yaşama şansı olmadığının altını çizen Dağdelen, "Çoğunun da annesi yok ve direnç güçleri çok zayıf. Zaten bir anneye neredeyse 30 tane yavru düşüyor ve anneler bitmiş durumda" dedi.Toplu yaşamanın verdiği hastalıklar nedeniyle yavruların öldüğünü ifade eden Dağdelen, insanların pet shoplardan parayla hayvan almak yerine, barınaklardan sahiplenmelerini istedi.

"Hayvanlarınızı kısırlaştırın"

Sokak hayvanları ve evcil hayvanların kısırlaştırılmasının önemli olduğuna dikkati çeken Dağdelen "Kısırlaştırma çok önemli bir husus. Herkes hayvanını kısırlaştırsa bunca yavru sokakta ölüp gitmez. 'Ben köpeğimi kısırlaştırmak istiyorum ama ekonomik durumum yetmiyor' diyenler lütfen bize başvursun. Biz elimizden gelen desteği veririz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sokağa Terk Edilen Köpek Yavrularına Yuva Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement