Sokak Kedilerine 3 Katlı Villa Barınak - Son Dakika
Güncel

Sokak Kedilerine 3 Katlı Villa Barınak

Sokak Kedilerine 3 Katlı Villa Barınak

* İstanbul Avcılar'da sokak kedileri için 10 ayrı noktada 3 katlı 'Kedi Evi' yerleştirerek, sahipsiz sevimli dostların soğuk ve sıcaktan korunma ve beslenmeleri sağlandı.

23.06.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* İstanbul Avcılar'da sokak kedileri için 10 ayrı noktada 3 katlı 'Kedi Evi' yerleştirerek, sahipsiz sevimli dostların soğuk ve sıcaktan korunma ve beslenmeleri sağlandı.

Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ-İSTANBUL DHA

Birçok yerde önemli sorun haline gelen sokak kedileri için Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Pervin Kırmızı, proje hazırladı. Yapılan araştırma sonunda ilçenin 10 farklı noktasına ahşap malzemeden hazırlanan '3 Katlı Villa Barınağı' yerleştirildi. 'Kedi evi' olarak nitelendirilen bu barınaklar kış mevsiminde yağıştan, yaz aylarında sıcaktan, ayrıca her türlü dış tehditten etkilenmemesi için metal çatı ve tel kafesle çevrildi.

Kısa sürede ilgi gören kedi evlerine belirlenen periyotlarda görevliler giderek buradaki sokak hayvanlarına su ve mama ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Özellikle çocuklar sahipsiz yavru kedileri sevip beslerken, yetişkinler de bu sayede sokak hayvanlarının barınacak yere kavuştuklarını söyledi. Bir şirkette çalışan işçi Nuran Öztürk, marketten aldığı sütü kedilere verirken daha önce sokakta aç, susuz halde gördükleri hayvanların artık barınabilecekleri, yiyecek bulabilecekleri yerleri olmasından memnun olduğunu anlattı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, tüm sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşam sürmesi için çalıştıklarını belirtirken, şöyle dedi:

"Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde muayene edilen, hasta ise tedavi edilen, dişi ise kısırlaştırılan ve mutlaka aşıları yapılan kediler kedi evlerine bırakılıyor. Burada onların yem ve su ihtiyaçları giderilerek sağlıklı ve güvenli yaşam ortamı sağlanmaktadır. Kedi evleri çocuklarımıza da minik dostlarımızla birlikte yaşama alışkanlığı ile hayvan ve doğa sevgisi kazandırmaya katkıda bulunacaktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokak Kedilerine 3 Katlı Villa Barınak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement