Söke Çocuklar Ona Emanet - Son Dakika
Güncel

Söke Çocuklar Ona Emanet

Söke Çocuklar Ona Emanet

Çocuklar ona emanetAYDIN'ın Söke ilçesinde eşinin teşviğiyle 6 yıl önce servis şoförlüğüne başlayan Esma Arı, günde 20 öğrenciyi evlerinden alarak okullarına götürüyor.

06.05.2016 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklar ona emanet

AYDIN'ın Söke ilçesinde eşinin teşviğiyle 6 yıl önce servis şoförlüğüne başlayan Esma Arı, günde 20 öğrenciyi evlerinden alarak okullarına götürüyor.

Söke'de eşi İsmail Arı (35) servis şoförlüğü yaparken ona rehberlik eden Esma Arı (31) önce çekinse de sonra ehliyet alarak bir servis şoförü oldu. 6 yıldan beri öğrenci servis şoförlüğü yapan kadın sürücü hem öğrencilerin hemde velilerin güvenini ve sevgisini kazandı.

Yıllarca serviste bulunduğunu ve öğrencilerle kaynaştığını anlatan Esma Arı, "Öğrencilerle günde 40-50 kilometre yoluculuk yapıyoruz. Özel koleje şehir dışından gelen servisler de var ama biz şehir içi ulaşımını yürütüyoruz. Sabah, akşam 20 öğrenci bana emanet. Evlerinden alarak onları yine okul çıkışı evlerine teslim ediyoruz. Lise mezunuyum, iki çocuk annesiyim ve evdeki işlerimi de aksatmadan devam ettiriyorum" dedi.

ÖĞRENCİLER ONU ÇOK SEVDİ

Eşinin şoför olmasına ilk zamanlar şaşkınlıkla bakıldığını belirten İsmail Arı, özelikle kız öğrencilerin eşini çok sevdiğini belirterek "Erkek şoförlerin çocuklarla iletişimiyle bayanların iletişimi arasında çok büyük fark var. İlk zamanlar veli ve çocuklar biraz tedirgin oldu. Bir bayanın araç kullanmasının şaşkınlığını yaşadılar. Ancak şimdi hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Gün içinde yetişemediğim servisler oluyor. Bana destek veriyor. Birçok insan bayandır yapamaz edemez dese de işinde çok başarılı oluyor" diye konuştu.

Servisteki öğrenciler adına konuşan Selin Gençoğlu ise, Esma Arı'yı desteklediklerini söyleyerek "Birçok ev kadınının da bu şekilde iş sahibi olabileceğini düşünüyorum. Bayan şoförümüzü sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Söke Çocuklar Ona Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement