Söke'de Beşparmak (Latmos) Doğa ve Kültür Derneği Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Söke'de Beşparmak (Latmos) Doğa ve Kültür Derneği Kuruldu

Söke\'de Beşparmak (Latmos) Doğa ve Kültür Derneği Kuruldu

Aydın’ın Söke ilçesinde Beşparmak Dağları’nın korunması ve turizme kazandırılması için Söke Beşparmak (Latmos) Doğa ve Kültür Derneği kuruldu.

23.02.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke ilçesinde Beşparmak Dağları'nın korunması ve turizme kazandırılması için Söke Beşparmak (Latmos) Doğa ve Kültür Derneği kuruldu.

Amacı benzersiz doğa ve kültür zenginliklerine sahip olan Beşparmak (Latmos) Dağlarının gerek tarih mirası olan 8000 yıllık kaya resimleri ve gerekse eşsiz bitki örtüsü ve hayvan varlıklarıyla birlikte korunması, geliştirilmesi, Latmos'ta bugüne kadar olduğu gibi insan ve doğa uyumunu doğru şekilde sürdürmek, var olan zenginlikleri koruyup kollayarak bu güzelliklerin ülkemizde ve dünyada tanıtılması için, yöre halkıyla birlikte değişik şölen ve aktiviteler düzenlemek olan Söke Beşparmak (Latmos) Doğa ve Kültür Derneği'nin kuruluş çalışmaları tamamlandı. Derneği kurucu yönetim kurulunda Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna, Karakaya Mahalle Muhtarı Hümmet Ali Yılmaz, Güzeltepe Mahalle Muhtarı Ali Çıtak, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Söke Şube Başkanı Ali Esmer, Ali Sarayköylü, Cevdet Üzüm ve Levent Tuncer yer alıyor. Kuruluş bildirimi dernekler masasınca onaylanan Söke Beşparmak (Latmos) Doğa ve Kültür Derneği bundan sonraki aşamada üye kayıtlarına ağırlık vererek, kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmalarına başlayacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de Beşparmak (Latmos) Doğa ve Kültür Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement