Soma'da Maden Faciasında Hayatını Kaybeden Gedizli 10 İşçiden 9'unun Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Yerel

Soma'da Maden Faciasında Hayatını Kaybeden Gedizli 10 İşçiden 9'unun Cenazesi Toprağa Verildi

Soma\'da Maden Faciasında Hayatını Kaybeden Gedizli 10 İşçiden 9\'unun Cenazesi Toprağa Verildi

Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden Gedizli 10 işçinin cenazesi bugün toprağa verildi.

15.05.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden Gedizli 10 işçinin cenazesi bugün toprağa verildi.

Bu gün gece geç saatlerde Gediz ilçesine getirilen cenazeler, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra 7 ayrı noktada toprağa verildiler.

Ölen işçilerden İsmail Kalkan'ın, Mehmet Gülşen'in ve İlyas Kertik'in cenazeleri Gökler Kasabasındaki mahalle mezarlıklarına yakınları ve kasaba halkı tarafından defnedilirken, Süleyman Ulusoy'un Altınkent Köyünde, Şerif Genç'in Gümüşlü Köyünde, Yahya Aypak'ın Çomaklar Köyünde ve İsmail Gürpınar'ın cenazesi de Kayacık Köyünde tüm sevenleri tarafından köy mezarlıklarına defnedildiler.

İlçeye geç getirilebilen Numan Kandemir'in cenazesi ise ilçe merkezi Muhipler Mahallesi Camisinde bu gün ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedileceği bildirildi.

Gediz Çeltikçi Köyü doğumlu olan Ahmet Vural'ın cenazesinin Soma'da toprağa verileceği bildirilirken, Gökler Kasabasından Talip Özten'in cenazesinin ise henüz ilçeye getirilemediği öğrenildi.

25-44 yaş arası genç işçilerin yeraltında hayatlarını kaybetmesi, başta cenaze yakınları olmak üzere tüm bölge halkı arasında büyük bir çöküş ve sarsıntı meydana getirdiği gözlendi.

İlçede bayraklar yarıya indirilirken, bazı vatandaşlar tüm işçilerin ölümünden derin üzüntü duyduklarını ifade ettiler.

Ölen 44 yaşındaki evli ve 2 çocuk sahibi Şerif Genç'in Gümüşlü Köyündeki ağabeyi Necati Genç (47), kardeşinin çeşitli işyerlerinde çalıştığını, son 5 yıldan beri de Soma'daki madende çalıştığını ve beklenmedik bir kaza sonucu kardeşini kaybettiğini söyledi.

Gümüşlü Köyü Camisi önüne getirilen Şerif Genç'in cenazesi, kalabalık bir halk topluluğu tarafından kılındıktan sonra köy mezarlığında defnedildi.

Taziye için köye gelen vatandaşlar, madende hayatını kaybeden işçiler için derin üzüntü duyduklarını belirterek, ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dilediler.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da Maden Faciasında Hayatını Kaybeden Gedizli 10 İşçiden 9'unun Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement