Soma'daki Hak Sahiplerine Üçüncü Ödeme - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Hak Sahiplerine Üçüncü Ödeme

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı: "Soma'daki maden faciasında kaza günü itibarıyla çalışanlara ve çalışanlardan vefat edenlerin hak sahiplerine, üçüncü taksidinin ödemeleri 17 Eylül itibarıyla ilgililer adına PTT'ye transfer edildi"

18.09.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Soma'daki maden faciasında kaza günü itibarıyla çalışanlara ve çalışanlardan vefat edenlerin hak sahiplerine, üçüncü taksidinin ödemelerinin 17 Eylül itibarıyla ilgililer adına PTT'ye transfer edildiğini bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Yazıcı, Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen maden kazasıyla ilgili olarak 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'na Geçici 12. Madde'nin eklendiğini hatırlattı.

Bu çerçevede, kazanın meydana geldiği Eynez maden ocağı işletmesinde kaza günü itibarıyla çalışanlara ve çalışanlardan vefat edenlerin hak sahiplerine, hak sahipliği oranında İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 6 ay boyunca net ücretleri kadar ödemenin yapılacağını belirten Yazıcı, "Ağustos ayına ilişkin ödemeler 17 Eylül Çarşamba günü itibarıyla ilgililer adına PTT'ye transfer edilmiş olup, ilgililer, T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanları ile PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabilmektedir" ifadesini kullandı.

-"İşverenden tahsil edilecek"

Ayrıca Soma'da müfettişlerce faaliyetleri durdurulan Eynez, Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenmeyen ücretlerinin daha sonra işverenden tahsil edilmek üzere 3 ay boyunca İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacağını kaydeden Yazıcı, bu kapsamdaki ödemelerden ağustos ayına ilişkin olanların 17 Eylül Çarşamba günü itibarıyla ilgililerin maaş hesaplarına aktarıldığını belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Hak Sahiplerine Üçüncü Ödeme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement