Son dakika! Başika Operasyonunda Türk Topçusu IŞİD'i Vuruyor - Son Dakika
Güncel

Son dakika! Başika Operasyonunda Türk Topçusu IŞİD'i Vuruyor

NTV'nin haberine göre Başika'daki Türk topçusu peşmergeye atış desteği veriyor. Türk askeri Fırtına obüsleriyle IŞİD'i vuruyor.

23.10.2016 14:11  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'taki IŞİD operasyonuna yönelik son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Musul'un kurtarılması operasyonunun 7'nci gününde, Peşmerge güçleri kentin kuzeydoğusundaki Başika kasabasını IŞİD'den geri almak için harekete geçti. Başika kasabası yakınlarında Türk askerlerinin eğitim verdiği kamp da bulunuyor.

REUTERS 'ELE GEÇİRİLDİ' DEDİ ANCAK, DOĞRULANMADI

Reuters, saat 14.10 sularında Peşmerge güçlerinin Başika'da kontrolü ele geçirdiğini duyurmuştu. Ancak bu iddia doğrulanmadı. Başika kasabasının tamamen kuşatıldığı, her an alınabileceği öğrenildi.

TÜRK TOPÇUSU PEŞMERGEYE ATIŞ DESTEĞİ VERİYOR

NTV'nin haberine göre ise Başika'daki Türk topçusu peşmergeye atış desteği veriyor. Peşmergenin isteği üzerine Başika üssünden terör örgütü IŞİD'e karşı atış desteği verildiği iddia edildi.

Başika kasabasının tamamen kuşatıldığı, içeride çok sayıda IŞİD'li terörist olduğu belirtiliyor. Son iddia ise peşmergenin talebi üzerine bölgedeki Türk topçusunun IŞİD'e karşı atış desteği verdiği yönünde... Türk askerinin Fırtına obüsleriyle IŞİD'i vurduğu iddia ediliyor.

BUGÜNDEN DETAYLAR

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in elinde tuttuğu Musul'un kurtarılması operasyonun 7'nci gününde, Peşmerge güçleri kentin kuzeydoğusundaki Başika kasabasını geri alınmak için harekete geçti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, kuzeydoğu bölgesinde yer alan Başika ve Naweran cephelerinde sabahın erken saatlerinde IŞİD'in elinde tuttuğu kasabaya doğru ilerlemeye başladı.

KADIN PEŞMERGELER DE VAR

Bu sabah başlatılan operasyonda kadın Peşmerge ve ABD'li askerlerin de çatışmaların şiddetli bir şekilde yaşandığı ön cephelerde yer alması dikkat çekti.

Irak ordusu, dün Musul'un Hemdaniye ilçesi ve Bertılla kasabasında kontrolü tamamen sağlamıştı.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, 17 Ekim tarihinde Musul'u kurtarma operasyonun güney, doğu ve kuzey bölgelerinden başladığını duyurmuştu.

Son dakika! Başika Operasyonunda Türk Topçusu IŞİD\'i Vuruyor

Son Dakika Güncel Son dakika! Başika Operasyonunda Türk Topçusu IŞİD'i Vuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement