Sorgun'da Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

27.11.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Üzeyir Arslan, Sorgun'un gelişmeye devam eden, bununla birlikte hızlı bir büyümenin eşiğinde olan bir yerleşim birimi olduğunu ve altyapı olarak da ihracat potansiyelinin geliştirilebileceğini söyledi.

Ekonomik büyümenin dış ticareti etkilediği gibi dış ticaretin de ekonomik büyümeyi etkilediğine ifade eden Arslan "Oda olarak ilimiz ve ilçemizin ihracatının artırılması bu dönemdeki hedeflerimizden biridir. Çünkü ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında sanayicilerimizin çok etkin bir rolü olacaktır. Bu bilgilendirme, bölgemizdeki ihracat bilincinin artırılması ve dış ticaret ile ilgili firmalarımızın dış ticaret konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Arslan, dış ticaret konusunda önümüzdeki dönemde ikinci bir seminerin daha yapılacağını ve aktif olarak dış ticaret konularında uygulamalı eğitim yapılacağı sözlerine ekledi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Sorgun TSO Akademik Danışmanı Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kara ise katılımcılara dış ticaret, iç pazar ve dış pazarlardaki ticari faaliyetlerin farklılıkları, dış pazarlara açılma yöntemleri, dış ticarette çevresel etkenler, ekonomik ve siyasal çevrenin ticari faaliyetlere etkisi ve işletmelerin dış ticarete hazır olabilmeleri için yapması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da Dış Ticaret Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement