Sorgun'da Mezarlıklara Ziyaretçi Akını - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da Mezarlıklara Ziyaretçi Akını

Sorgun ilçesinde vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe merkezindeki ve köylerdeki mezarlıkları ziyaret etti.

23.09.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun ilçesinde vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe merkezindeki ve köylerdeki mezarlıkları ziyaret etti.

Kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek amacıyla, ilçe merkezinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı ile köylerdeki mezarlıklara gidenler, buralarda kaybettikleri yakınları için dua etti.

Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, dini bayramlarda kabir ziyaretlerinin önemli olduğunu,  Müslümanların özellikle arife günü ve bayramın birinci günü kaybettikleri yakınlarına dua okumak için mezarlıkları ziyaret ettiklerini belirtti.

Mezarlık ziyaretinin makbul olanının arife günü yapılan ziyaretler olduğunu ifade eden Ekinci, şöyle konuştu;

"Ülkemizin bir çok yöresinde arife ve bayramın birinci gününde mezarlıklar ziyaret edilir. Din kardeşlerimiz arife günü bu ziyareti gerçekleştiremedilerse, bayramın birinci gününde de yapabilirler. Yoğun ziyaretçi akınından dolayı mezarlık çevresindeki yollarda trafik sıkışması yaşanmaktadır. Bu sıkışık trafikte bazen insanlarımız sinirlerine hakim olamayıp, tartışmalar yaşanmakta. Bunları önlemek için, bu mübarek günlerde ben insanlarımızın biraz daha sinirlerine hakim olmasını rica ediyor, tüm Sorgunlu hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da Mezarlıklara Ziyaretçi Akını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement