Sorgun Köylere Hizmet Götürme Birliği Çöp Toplayacak - Son Dakika
Yerel

Sorgun Köylere Hizmet Götürme Birliği Çöp Toplayacak

Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, ilçeye bağlı 41 köyün çöplerinin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından toplanacağını bildirdi.

17.03.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, ilçeye bağlı 41 köyün çöplerinin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından toplanacağını bildirdi.

Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada içme sularının tahsilatını kendilerine devreden 41 köyün çöplerinin haftada bir gün Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından toplanacağını belirtti.

Çöp toplama işinin iki araç ve 6 temizlik işçisi ile yapılacağını ifade eden Arslantaş, "Köy muhtarlarımız, 'biriken çöpleri atacak yer bulamadıkları, bu durumun köy içerisinde kötü kokular ve mikrop yaydığı gerekçesiyle' bize başvurdular. Biz de birlik olarak bu çöpleri toplamaya karar verdik. Bunun için 6 eleman alacağız. Kredi kullanarak iki de araç alacağız" dedi.

Elemana verilecek aylık ücretin 9 bin lira civarında, araç alımına ödenecek taksitin de 7-8 bin lira civarında olacağını vurgulayan Kaymakam Arslantaş, şunları kaydetti:

"İçme suyu ücreti tahsilatını bizlere bırakan köylerimize haftada bir gün araç çıkaracağız. Bu araçlar her hafta aynı gün aynı köylere ulaşacak ve çöpleri toplayacak. Bunun için köy muhtarlarımıza zimmetli olarak gerekli sayıda çöp konteyneri vereceğiz. Bunlar köyün belirli yerlerine konulacak. Konteynerler metal ve büyük olacak. Böylelikle köylerimiz daha temiz bir hale gelecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun Köylere Hizmet Götürme Birliği Çöp Toplayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement