Sorgun Tso Tarım Fuarı Düzenleyecek - Son Dakika
Yerel

Sorgun Tso Tarım Fuarı Düzenleyecek

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından, Sorgun'da yetişen tarım ürünlerini tanıtmak amacıyla 22-25 Eylül tarihleri arasında Tarım Fuarı düzenlenecek.

22.07.2015 12:52

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından, Sorgun'da yetişen tarım ürünlerini tanıtmak amacıyla 22-25 Eylül tarihleri arasında Tarım Fuarı düzenlenecek.

Sorgun TSO Başkanı Üzeyir Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada Sorgun Kaymakamlığı ve Belediyenin katkılarıyla Nisan ayında ilki düzenlenen Tarım, Gıda, Hayvancılık, Sanayi, Makine ve ekipmanları fuarının oldukça yararlı geçtiğini söyledi.

Fuar sonrasında yapılan ankette de bölgeye katkısı ve ekonomik değeri yönünden faydalı olduğunun saptandığını kaydeden Arslan, "2. Tarım Fuarı'nda gıda, hayvancılık, sanayi, makine ve ekipmanları yanında, el sanatları ve yöresel ürünlere ilaveten, hasat ürünleri günleri de eklenecek" dedi.

Sorgun Belediyesi tarafından tahsis edilen fuar alanında 2. Tarım Fuarı ile ilgili sözleşmeleri imzaladıklarını ifade eden Arslan "Bu fuarı düzenlemekteki amacımız, sanayicimizin ürettiği ürünlerin çiftçiyle buluşmasını sağlamak, bölgemizdeki el sanatları ve yöresel ürünlerin tanıtımını yaparak halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bunun yanında yine Külhüyük köyümüzün nohutunu, Araplı'nın fasulyesini, Gedikhasanlı bölgesinin mercimeği, bulguru ve yarmasını, dağ köylerimizin alıç, kuşburnunu, yine yazı köylerimizin domatesini, salçalarını, konserveliklerini, biberini, sütünü, yoğurdunu, kışlık peynir ve daha birçok ürününü tanıtıp satışını sağlamaktır" diye konuştu.

Arslan, yetiştirilen ürünlerin satışının gerçekleştiği hasat ürünleri günlerinin de yapılacağı fuar organizasyonu için oda olarak gerekli firmalarla sözleşme imzaladıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun Tso Tarım Fuarı Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement