THY Uçağı "Kabul Edilemez Yolcu" Nedeniyle Havalanamadı - Son Dakika
Güncel

THY Uçağı "Kabul Edilemez Yolcu" Nedeniyle Havalanamadı

THY Uçağı "Kabul Edilemez Yolcu" Nedeniyle Havalanamadı

THY'nin Ulan Batur'a giden uçağındaki bir yolcu bu ülkeye alınmayıp geri gönderilmek istenince, havalimanında olay çıkardı. Ekibin mesai süresi dolduğu için uçak ve ekip de Batur'da kaldı.

27.09.2016 12:03  Güncelleme: 15:58

Türk Hava Yolları'nın (THY) Ulan Batur-Bişkek- İstanbul seferini yapacak tarifeli uçağı, "kabul edilemez yolcu" nedeniyle havalanamadı.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan hareket eden THY'ye ait uçak, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek aktarmalı olarak, Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a sorunsuz indi ve yolcular uçaktan ayrıldı.

"KABUL EDİLEMEZ YOLCU"

Uçakta bulunan yabancı uyruklu bir kişi ise uluslararası kurallara göre "kabul edilemez yolcu" olduğu gerekçesiyle Moğolistan yetkililerince ülkeye alınmadı ve aynı uçakla geri gönderilmesine karar verildi.

SİNİR KRİZİ GEÇİREN YOLCUYU UÇAK PİLOTU DA KABUL ETMEDİ

Bu kararın iletildiği yolcu, sinir krizi geçirerek, rahatsızlandı. Sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapılan yolcunun sağlık durumunun iyi olmaması, havada taşkınlık yapabileceğinin düşünülmesi üzerine Bişkek aktarmalı İstanbul'a gidecek uçağın kaptan pilotu, refakatçisi olmadan bu kişiyi uçuşa kabul etmedi.

Moğolistanlı yetkili otorite de yolcunun uçağa alınmaması halinde kalkışa izin vermeyeceklerini bildirdi. Aradaki anlaşmazlık nedeniyle uçak, yaklaşık 4 saat rötar yaptı. Uçuş ekibinin de mesai süresinin dolması nedeniyle Moğolistan'dan uçağa binen yolcular otele yerleştirildi. THY'nin TK 343 sefer sayılı uçağı lokal saatle saat 18.45'e ertelendi.

THY AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "TK342 IST-FRU/ULN (Bişkek–Ulan Batur/Kırgızistan–Moğolistan) seferi ile ULN istasyonuna giden yolcu Moğolistan makamlarınca kabul edilmemiştir.

TK 343 ULN-FRU/IST seferi ile İNAD (ülke otoriteleri tarafından kabul edilmeyerek geri gönderilen yolcu) olarak gönderilmesı planlanan yolcu sinir krizi geçirerek rahatsızlanmıştır. Yolcuya sakinleştirici yapılmış. Yolcunun anlık sağlık durumunun iyi olmaması ve aynı zamanda sakinleştirici etkisinden çıktıktan sonra havada taşkınlık yapabileceğinin düşünülmesi nedeni ile yolcu sorumlu kaptan tarafından uçuşa kabul edilmemiştir.

YENİ EKİP VE RÖTARLI UÇUŞ

Yetkili otoriteler ise bu yolcu uçağa kabul edilmeden kalkışa izin vermeyeceklerini söylemişlerdir. Aradaki anlaşmazlıgın uzun süre devam etmesinden dolayı uçuşa yaklaşık 4 saat rötar girmiştir. An itibariyle ekibin mesai süresi dolmuştur ekip ve yolcular otele alınmışlardır. TK 343 sefer sayılı uçak Moğolistan lokal saati ile 18.45'e kadar rötar yapmıştır. "

THY yetkilileri anlaşmazlığın giderilmesi için çalışmaların yapıldığını ve yeni bir uçuş ekibinin Ulan Batur'a gönderildiğini bildirdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel THY Uçağı 'Kabul Edilemez Yolcu' Nedeniyle Havalanamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement