Sosyal Değil Parasal Belediyecilik! - Son Dakika
Güncel

Sosyal Değil Parasal Belediyecilik!

Sosyal Değil Parasal Belediyecilik!

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde 'halka hizmet' adı altında yapıldığı duyurulan Aquaparka girişlerin 20 lira olması tepkilere neden oldu.

23.06.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçe Belediyesi'nin, Atakent mahallesinde yapımı biten Aquapark'ı sessiz sedasız özel bir işletmeye devretmesi, bununla birlikte tesiste 5 yıldızlı otellerle yarışır fiyatların talep edilmesi tepkilere sebep oluyor. Seçimden önce tesisi sosyal belediyecilik kapsamında sunacaklarını söyleyen Başkan Çiftçi'ye tepki çığ gibi büyüyor.

Karaköprü Belediyesi, Atakent Mahallesinde yapımı biten Aquapark'ı hizmete açtığını duyurdu. Hatta belediye, parkın açılışını şehrin belli noktalarındaki reklam billboardlarında da duyurdu. Ancak belediyenin sosyal belediyecilik adına yaptığını iddia ettiği Aquapark'a giden vatandaşlar kötü bir sürprizle karşılaştı. Belediyenin sosyal proje olarak sunduğu yer, sessiz sedasız özel bir işletmeye devredilmişti. Tesisteki tüm hizmetlerin pahalılığından yakınılırken en büyük tepki havuz ücretinin bir senasının 20 lira olmasına. Oysa burası yapım aşamasındayken denetlemeye gelen Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Urfa'da yaz aylarının çok sıcak yaşandığını, bu sosyal projeyle gençlerin faydalanabileceği şeklinde beyanda bulunmuştu.

MÜTHİŞ HİZMET MÜTHİŞ ÜCRETLE GELDİ!

Başkan Çiftçi, Aquapark yapım aşamasındayken buraya gelmiş, yaptığı açıklamada yaz aylarının bölgemizde sıcak geçtiğine vurgu yaparak, "Karaköprülülere müthiş bir proje geliyor" demişti. Çiftçi, "Karaköprü ilçemizde ilkleri başarıyoruz. Bunu tüm ekip, tüm kadro birlikte başarıyor. Bugün yüklenici firmamız da burada. Sosyal projenin şöyle bir denetimini gerçekleştirdik. Aquapark kısmı bitiyor. Havuz kısmı bitiyor. Spor tesisi, sahalar yapılıyor. Sosyal tesisler devam ediyor. Hemen yanında gençlik merkezinin projesi yükseliyor. Bunlar Karaköprü gençliğine, Karaköprü insanına müthiş hizmetler olarak geri dönecek. Sıcak bir bölgedeyiz. Şanlıurfa'mız sıcak bir iklimde ama yazın buralar gerçekten mesire alanıyla, sosyal tesisleriyle, yüzme havuzlarıyla, spor tesisleriyle ve Aquaparkıyla Şanlıurfa'mızın yaşamına ve niteliğine büyük bir katkıda bulunacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

SEANS BAŞI 20 TL

Gazete İpekyol'un, Aquapark'ın niçin özel bir işletmeye verildiği ve nasıl verildiği şeklinde bilgi istediği Karaköprü Belediyesi ısrarla suskunluğunu korumaya devam ediyor. Belediyenin bu suskunluğuna karşın hem yazılı hem görsel hem de sosyal medya üzerinden belediyenin bu tavrına eleştiriler çığ gibi büyüyor. Aquapark'a giden vatandaşlar parkın ücretli üstelik havuz seansının 20 lira olmasına ateş püskürüyor. İki saatlik bir seansın sonunda yeniden bir ücretin talep edilmesi ise bu tepkilerin daha da büyümesine sebep oluyor. Vatandaşlar, Karaköprü Belediyesi tarafından özel bir işletmeye verilen Aquapark yüzme havuzuna giriş fiyatlarının çok yüksek olduğu belirtiliyor. İki saatlik seans fiyatı kişi başı 20 TL olan havuza giden vatandaşlar, bu fiyatın pahalı olmasından yakınarak Karaköprü Belediyesi yetkililerine isyan ediyor.

VATANDAŞ SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERİYOR

Tepkilerini sosyal medyada dile getiren vatandaşlardan İbrahim Pınarbaşı, "Karaköprü'de açılan yüzme havuzu ve Aquapark'a iki oğlumla gittik. Karaköprülü olarak sevindik. Sosyal belediyecilik işte budur, halka hizmet anladık. Girişte bir de ne göreyim seansı kişi başı 20 TL, üç kişi 60 TL ediyor. Parası olan içeri girebiliyor. Olmadı Nihat Başkan. Parayla her yerde havuz var. Bu nasıl sosyal belediyecilik" diyerek tepki gösterdi. Pınarbaşı'nın ardından tepkiler artarak devam etti.

Ali Ihsan Kara: "Galiba bizim gözümüze baka baka bizimle alay ediyorlar bunlar bizim belediyemiz bizim encümenimiz... Bizler suçluyuz..."

Hasan Balaman: "Belediyemiz hizmete doymuyor maşallah gerçekten takdir etmek lazım böyle hizmet ancak bizde olur zaten utanmadan birde bilboardlara reklam veriyorlar. Sanki otopark mübarek iki saatten sonra ayrıca ücretlendirme yapılacakmış. Turizm bölgelerinde bile giriş ücreti verip girdikten sonra istediğin kadar kalırsın, gerçekten başkanı bu büyük hizmetinden dolayı alkışlamak lazım."

Yaşar Uçan: " Didim'de giriş 15 TL akşama kadar ve istediğin kadar kal. Halk hesap sormalı."

Ömer Sezer: "Saati 20 lira beş yıldızlı otellerin fiyatı işte sosyal belediyecilikten anladıkları eşit yapmış işte."

Ramazan Remzi Çadırcı: "Bunların işi satmak üstüne zaten yol yaptık diyorlar bir İstanbul'a git HGS 100 TL'den aşağı gidemezsin parası olana iyi bu sistem yani."

Mahmut Özışık: "5 TL olması uygundur. Benim bildiğim sosyal tesis halk içindir. Bu nasıl sosyal destek sosyal bilinçlendirme? Ne yani çocuklar yine su kanallarında mi boğulsun?"

Mete Kavsut: "Sen bide akşamları gör... Orası aslında düğün salonu, havuz görüntü olsun diye yapılmış..."

Hakki Beller: "Fakirin görevi oy vermek. Yüzmek eğlenmek değil."

İzzettin Öncü: "Halk faydalansın diye yapılmadı ki orası. Yandaşım faydalansın diye vergilerimizle yapıldı."

Mehmet Yeşilyaprak: "Adı sosyal tesis yine birilerine peşkeş çekilmiş parası olmayan giremez. Bedava olmayabilir ama bu kadarda uçmayabilirlerdi."

Selahattin Elmas: " Bekir Yaşar'a işletmeyi vermişse hatta 3 yıllığını da almış orayı sanırsam dua edelim 50 TL değil."

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sosyal Değil Parasal Belediyecilik! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement