Sosyal Demokrat Belediyecilikte "DİKİLİ" Gerçeği - Son Dakika
Güncel

Sosyal Demokrat Belediyecilikte "DİKİLİ" Gerçeği

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla kentte hayata geçirdiği "Sorun varsa çözüm de var" modeli büyük bir başarıyı beraberinde getirdi.

29.01.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm birimlerinin koordineli çalışmasıyla uygulamaya konulan model, Dikili Belediyesi çalışanları arasında beklenilenin üzerinde yüksek bir sinerji yaratırken, hemşerilerinin mutluluğu ile Dikili'nin güzelleşmesi, modernleşmesi ve aydınlık geleceğine katkı koyan projelerinde birer birer hayata geçirilmesine öncü oldu.

Örnek Dayanışma Kıskandırıyor

2014 yerel seçimlerinin ardından CHP'li Mustafa Tosun'un Dikili Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasıyla, belediyenin tüm birimleri yurttaşlarına kar kış, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden etkin, hizmet üreterek Dikili'nin örnek bir kent olma hedefine büyük katkılar koymaya devam ediyor. Gerek belediye hizmet binasında gerek birimlerde gerekse saha da vatandaşa kaliteli hizmet üretme sevdasıyla çalışan Dikili Belediyesi personelinin zor şartlara rağmen gösterdiği eşi benzeri görülmedik dayanışma ve işbirliği örneği diğer belediyeleri adeta kıskandırıyor.

Dev Projeler Geliyor

'Sözümüz var; Dikili'de sevgi kazanacak' şiarıyla göreve geldiği ilk günden bu yana hayata geçirdiği sevgi projeleriyle Dikili'ye nefes aldıran Başkan Tosun, çalışma arkadaşlarıyla omuz omuza vererek rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kentini ve kentlisini değişen, gelişen şehir hedefinde önemli yatırımlar ile buluşturdu. Fiziki, sosyal ve kültürel yatırımlarla birlikte Başkan Tosun prestij projeleri olan ilçeye belediye sosyal tesislerinin, tam otomatik modern ekmek fırınının, sosyal marketin, Avrupa normlarında plaj tesislerinin, tam teşekküllü gençlik merkezinin, bilim evi ve FIFA normlarına uygun son jenerasyon suni çime sahip stadın, kente yakışan Bülent Ecevit Kavşağı'nın, denize sıfır yürüyüş yolları ve yeni sosyal yaşam alanları ile parkların hizmete sunulması yıllar sonra Dikili'ye rahat bir nefes aldırdı. Özellikle son dönemde gerçekleştirilen Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerinin çalışmalarıyla kenti adeta şantiye alanına döndürülmesini sağlayan Başkan Tosun, yakın süreçte yapımına başlanılması planlanan yeni belediye hizmet binası, çok amaçlı spor tesisleri ve kent hamamı projesi gibi büyük yatırımları hayata geçirerek kentin geleceğe ışık saçmayı hedefliyor.

Sevgi Pusulası Başarının Anahtarı Oldu

Başkan Tosun'un yerel seçim çalışmalarında sloganı olan "Dikili'de Sevgi kazanacak" şiarı Dikili Belediyesi'nin hayata geçirdiği her farklı hizmetle biraz daha güçleniyor. Belediye yönetiminin çalışanlar ile hemşerileriyle olan birlik ve dayanışma olgusunu günden güne güçlendirmesi, Dikili ilçesi genelinde hizmet ve başarıyı çıtasının da üst noktalara çıkmasına büyük katkı sağlıyor. Belediye personeli ile olduğu gibi Çandarlı'dan Bahçeli'ye kadar olan tüm mahallelerde yaşayan hemşerileriyle de doğru iletişim ve yapıcı ilişkiler kuran Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, kısa zamanda kentine ve kentlisine sunduğu eşit ve kaliteli hizmetlerle de Dikili'nin adeta makus kaderini yıkıp, aydınlık geleceğine dair pozitif başarı kazandırdı. 2 yıl öncesine kadar kentin kangren noktaları olarak adlandırılan bölgelerinde belediye ekiplerin yaptığı doğru ve kararlı hamleler sayesinde kentte soruna geçit verilmeyeceği kararlığını ön plana çıkartırken, Başkan Tosun'un kenti ve kentlisi için her kurum ve kuruluşla işbirliğine açık olması, çok sayıda işbirliğine imza atması da yıllardır, kavgayla anılan kentin vizyonu olumlu yönde değiştirdi. Dikilililer de, Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un, kendileriyle olan bağını koparmaması, esnaf, muhtar ve mahalle ziyaretleri ile STK'larla istişare toplantılarını ara vermeden sürdürmesini başarıya giden yolun ikinci bir anahtarı olarak görüyor.

"Söz Verdik; Çalışıyoruz"

Veteriner hekimlikten belediye başkanlığına uzanan süreçte hep Dikili halkının mutluluğu için çalıştığına vurgu yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Dikilili hemşerilerimden gelen aday ol çağrısına cevap verdiğim ve yola çıktığımız ilk andan itibaren sadece benimle yürüyenlerin değil herkesin başkanı olacağız demiştim. Bu düşüncenin ışığında hep hareket ettim. Seçildiğim ilk günden itibaren hiçbir ayrı-gayrı yapmadan hemşerilerime hizmet ettim ve ediyorum da. Dedikodu yapmayı kendine meslek edinenlerin de olduğu siyaset arenasında laf üretenlerden değil, hizmet üretenlerden yana durarak çözüm odaklı çalışmayı tercih ettim' dedi.2016 yılına ilişkin hayata geçirmeyi hedefledikleri çalışmalardan da bahseden Başkan Tosun; "Kentimizin vitrinini değiştirerek çalışmalar içerisindeyiz. En başta Dikili, eğitim kenti olsun istiyoruz. Bu yönde çok önemli adımlar attık. Yine kentimizin turizmde marka kent olması için girişimlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Etkin bir tanıtım çalışması sürdürüyoruz. Tüm bunlarla birlikte yine bir belediye hizmet binasıyla birlikte, çok amaçlı spor tesisleri ile kültür merkezi projelerini çok önemsiyoruz. Bu yatırımlarda kararlıyız. Belediye binamızın yeni yeriyle ilgili, Büyükşehir Belediyemizle fikir alış verişinde içerisindeyiz. Kısa zamanda bunu da netleştireceğiz. Sosyal projelerimizde bu yıl artarak devam edecek. 2016 yılı Dikili tarihi için önemli bir yıl olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sosyal Demokrat Belediyecilikte 'DİKİLİ' Gerçeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement