Sosyal Denge Sözleşmeleri 2 Yıl Daha Korundu - Son Dakika
Yerel

Sosyal Denge Sözleşmeleri 2 Yıl Daha Korundu

Sosyal Denge Sözleşmeleri 2 Yıl Daha Korundu

Türk Yerel Hizmet Sen Adana Şube Başkanı Selçuk Diker, 4688 Sayılı Kanun’da yeni yapılan düzenlemeyle 31 Aralık 2015 olan mevcut sözleşmelerin bitiş tarihinin 31 Aralık 2017 olarak değiştirildiğini belirterek, belediye ve özel idarelerde yaptıkları Sosyal Denge Sözleşmelerinin 2 yıl daha korunabilmesinin önünü açtıklarını söyledi.

30.08.2015 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Yerel Hizmet Sen Adana Şube Başkanı Selçuk Diker, 4688 Sayılı Kanun'da yeni yapılan düzenlemeyle 31 Aralık 2015 olan mevcut sözleşmelerin bitiş tarihinin 31 Aralık 2017 olarak değiştirildiğini belirterek, belediye ve özel idarelerde yaptıkları Sosyal Denge Sözleşmelerinin 2 yıl daha korunabilmesinin önünü açtıklarını söyledi.

Diker, yaptığı açıklamada, Türk Yerel Hizmet Sen'in üye ağırlığının bulunduğu Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü'nde devam eden Sosyal Denge Sözleşmelerinde bir hak kaybının söz konusu olmadığını, yeni sözleşmelerin yılbaşından önce imzalanacağını vurguladı.

Yapılan düzenleme ile itfaiye ve zabıta görevini üstlenen çalışanların görev tazminatlarına yapılan 5 puanlık artışa 40 TL gibi bir iyileştirmenin kazanıldığını hatırlatan Diker, yeni yapılan düzenleme ile yetkili oldukları kurumlarda dayanışma aidatının hükümet tarafından zorunlu hale getirilmesi sonucu Türk Yerel Hizmet Sen'e üye olmayan çalışanların dayanışma aidatı ödemek sureti ile bu tazminattan yararlanabileceklerinin belirtti.

Diker ayrıca, kurumlarda sözleşmeli personel statüsünde çalışan kamu görevlilerinin de bu sözleşmelerden yararlanabilmeleri için girişimde bulunduklarını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Denge Sözleşmeleri 2 Yıl Daha Korundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement