Sow: "Kendimi Gerçekten Bir Fenerbahçeli Olarak Görüyorum" - Son Dakika
Spor

Sow: "Kendimi Gerçekten Bir Fenerbahçeli Olarak Görüyorum"

Sow: "Kendimi Gerçekten Bir Fenerbahçeli Olarak Görüyorum"

DÜZCE (İHA) – Fenerbahçeli futbolcu Moussa Sow, sezon sonunda kendisine transfer teklifleri geldiğini ama kendisini Fenerbahçeli gibi gördüğünü söyledi.

19.07.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DÜZCE (İHA) – Fenerbahçeli futbolcu Moussa Sow, sezon sonunda kendisine transfer teklifleri geldiğini ama kendisini Fenerbahçeli gibi gördüğünü söyledi.

Yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'ndaki tesislerinde sürdüren Fenerbahçe'de Senegalli futbolcu Moussa Sow sabah antrenmanının ardından basın toplantısı düzenledi. Neşeli bir kamp geçirdiklerini dile getiren Sow, "Fenerbahçe'ye geldikten sonra kendimi çok çok daha iyi hissediyorum. Bugün kendimi gerçekten bir Fenerbahçeli olarak görüyorum" dedi.

"ÇALIŞMAK İÇİN ÇOK GÜZEL BİR TESİS"

Tesisleri ve kamp ortamını çok beğendiğini belirten Sow, "3 -4 gündür yeni sezon hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her şey gayet iyi gidiyor. Ben 2. defa bu tesisimizde kamp yapma fırsatı buluyorum. Çalışmak için çok güzel bir tesis. Harika bir ortam. Tatil sona erdi. Takım arkadaşlarımızla birlikte olmaktan keyif alıyoruz. Şampiyon olarak bitirdiğimiz bir sezonun ardından yeni sezon hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

"FENERBAHÇE'YE AİT BİR OYUNCU GİBİ HİSSEDİYORUM"

Sow, kendini bir Fenerbahçeli olarak hissettiğini ifade ederek, "2,5 yıldır Fenerbahçe'de oynuyorum. Lille gibi büyük bir kulüpten geldim. İnsanlar geldiğimde çok şey bekliyordu. Lille'de kendimi çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Fenerbahçe'ye geldikten sonra kendimi çok çok daha iyi hissediyorum. Bugün kendimi gerçekten bir Fenerbahçeli olarak görüyorum. Sonuç olarak tabii ilk günle bugün arasında bir fark söz konusu. Fenerbahçe'ye ait bir oyuncu gibi hissediyorum. Takıma katkı yapan bir oyuncu olarak görüyorum ve bunu yapmaya çalışıyorum. Fenerbahçe için kendimi önemli hissediyorum" şeklinde konuştu.

"BENİMLE İLGİLENEN KULÜPLER VARDI"

Gelecek planları hakkındaki soruları yanıtlayan Sow, "Her yıl bu tarz dedikodularla karşılaşırız doğru ve yanlış olabiliyor. Sezonu geride bıraktık. Benimle ilgilenen bazı kulüpler vardı. Bazı kulüplerin sizinle ilgilenmesi mutluluk vericidir. Geçen sezonun sonunda bu dedikodularla karşılaştık. Sonuç olarak Fenerbahçe'de kaldım. Fenerbahçe'nin oyuncusuyum. Şu anda takımımla kampta çalışmalarımı iyi sürdürüyorum. Fenerbahçe'de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki sezona hazırlanmanın gayreti içindeyim. Kendimi iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

"DIEGO KAPASİTESİ YÜKSEK BİR OYUNCU"

Senegalli futbolcu, sarı-lacivertli takımın yeni transferi Diego Ribas'ı da değerlendirerek, "Diego gerçekten çok zeki ve kapasitesi yüksek bir oyuncu. Fenerbahçe'ye çok şeyler katacağını düşünüyorum. Bizi besleyebilecek, bize atacağı paslarla bize çok büyük yardımcı olacak bir oyuncu. Onun tekniğinden faydalanabileceğim. Takımı oynatabilecek bir futbolcu olacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Geçen yıla oranla kilo verdiğini söyleyen Sow: "Bu yıl biraz daha az kilolu başladım. Bu sezon farklı, yepyeni hedeflerle yola çıkıyorum. Tatili geride bıraktım. Tatil sonunda kilo alarak dönmemiz normaldir" dedi.

"DEMBA BA KENDİSİ GELDİ"

Sow, yakın arkadaşı Demba Ba'nın Beşiktaş'a transfer olmasında kendisinin bir etkisi olmadığını belirterek, "Tamamen kendi kararıydı. Net bir rolüm olduğunu söyleyemem. Daha önce sık sık İstanbul'a gelmişti. Beni görmek için gelmişti. Ben İstanbul'a gelerek, Türkiye'yi seçerek iyi bir seçim yaptığını düşünüyorum. Stattaki atmosferi gördü. Stat atmosferinden etkilendiğini düşünüyorum. Ayrıca Türkiye'nin Müslüman bir ülke olmasından da kaynaklandığını düşünüyorum. Belki Fenerbahçe tarafları beklemiyordu ama onlar için de güzel bir sürpriz oldu" diye konuştu.

"GAZZE'YE HER ZAMAN DUA EDİYORUM"

İsrail'in Gazze'ye saldırmasının çok üzücü olduğunu vurgulayan başarılı futbolcu, şunları söyledi:

"Orada olanları görmek gerçekten çok üzücü. İşin siyasi boyutunu bilmiyorum ama televizyonu açtığınızda olayları, yaşananları görmek beni kalpten yaralıyor. Başımıza gelmesini istemediğimiz olayları izliyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu olaylar sona erer. Hepimizin dileği bu yönde. Onlara duamızı eksik etmeyelim. Ben de onlara her zaman dua ediyorum."

"AFRİKA FUTBOLU AVRUPA'DAN GERİDE"

Sow, Afrika takımlarının Dünya Kupası'nda başarısız olmasını da değerlendirerek, "Afrika futbolunun Avrupa futbolu ile aynı seviyede olmadığını düşünüyorum. Aralarında büyük fark var ve Afrika futbolu çok geride. Daha önceki yıllarda Senegal çeyrek finale çıktı. Daha da öteye gidebilirdiler. Ama yarı finali henüz göremedik" ifadelerini kullandı.

Son olarak Fenerbahçeliler Günü'nü kutlayan Moussa Sow, "Tüm Fenerbahçe taraftarları için çok güzel bir gün olmasını diliyorum. Fenerbahçe mevcut olduğu sürece umarım aynı şekilde kutlanır. Böyle bir günde biz oyuncular olarak Fenerbahçe'yi üst noktalara taşımayı isteriz. Yeni formalarımız da çok iyi tasarlanmış ve çok şık formalar. Oyuncular olarak da kendi aramızda sohbetlerimiz oldu. Formaları gördükten sonra üzerimize giyip sahaya çıkmak için sabırsızlık duyuyoruz" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Sow: 'Kendimi Gerçekten Bir Fenerbahçeli Olarak Görüyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement