Soykırım Kitabını ABD ve İngiltere'de Bastıramadı - Son Dakika
Ege

Soykırım Kitabını ABD ve İngiltere'de Bastıramadı

Soykırım Kitabını ABD ve İngiltere\'de Bastıramadı

ABD'nin Şikago Kentinde Yaşayan Jinekolog Onkolog Dr. Erol Yorulmazoğlu, 3 Yılı Aşkın Bir Sürede Yaptığı Araştırma Sonucu İngilizce Olarak Kaleme Aldığı ve Sözde Ermeni Soykırımı İddilarını Geçersiz Kıldığını Belirttiği 'The Truth' (Gerçek) Adlı Kitabını Ne ABD'de Ne de İngiltere'de Bastıramadı.

20.03.2010 01:42

ABD’nin Şikago kentinde yaşayan Jinekolog Onkolog Dr. Erol Yorulmazoğlu, 3 yılı aşkın bir sürede yaptığı araştırma sonucu İngilizce olarak kaleme aldığı ve sözde Ermeni soykırımı iddilarını geçersiz kıldığını belirttiği ‘The Truth’ (Gerçek) adlı kitabını ne ABD’de ne de İngiltere’de bastıramadı.

Kitabı yazdıktan sonra basımı için ABD ve İngiltere’de 20’nin üzerinde yayınevine gönderdiğini anlatan Yorulmazoğlu, çeşitli gerekçelerle olumsuz yanıt aldığını söyledi.

Asala’dan tehdit aldı

Araştırmalarının 3 yıl sürdüğünü, tıp doktorluğundan fırsat buldukça, özellikle de Türkiye’ye geldiği dönemlerde daha yoğun çalışmalar yaptığını, üniversitelerden, kütüphanelerden çeşitli kitaplar getirterek incelediğini anlatan Dr. Yorulmazoğlu, “Kitabın ABD ve İngiltere’de veya ikisinde birden yayınlanmasını istiyordum. Çünkü İngilizce yazmıştım. Bu konudaki inadımın bir nedeni de ABD’de yayımlanan İngilizce kaynaklı bir kitap olmamasıydı. Türkiye’den gelmeyen bir kitap olarak görülsün istedim. Çünkü soykırıma özel yazılmış bir kitap, batı kaynaklı bir kitap yoktu. ‘Şu anda bu konuyla ilgilenmiyoruz’, ‘Bu çok hassas bir konu, bu konuya yaklaşmak istemiyoruz’ diyerek kibarca geri çeviren yayınevlerinin o dönemki yayınladıkları kitap ve yayınların konusu tarihti, Ortadoğu ve Osmanlı’ydı. Ben o nedenle onları seçerek göndermiştim. Kısaca basmak istemediler, istemiyorlar. Kitabı Türkiye’de yayımlatmaya karar verdim” dedi. ABD’de doğup, ortaokul ve lise eğitimini Türkiye’de tamamladıktan sonra üniversite için yeniden bu ülkeye giden, 1982-1983 yıllarında düzenlediklediği Türk geceleri nedeniyle terör örgütü Asala’dan tehdit almasına rağmen geri adım atmayan Yorulmazoğlu, Ermeniler’in sözde soykırım iddialarını kendi kullandıkları kaynaklarka çürüttüğünü söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ege Soykırım Kitabını ABD ve İngiltere'de Bastıramadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement