Spurs Heat'i Rahat Geçti! - Son Dakika
Spor

Spurs Heat'i Rahat Geçti!

Geçtiğimiz sezon NBA Finali'nde karşı karşıya gelen iki takım bu sezon ikinci kez buluştu ve San Antonio Spurs, Miami Heat'i oldukça rahat bir oyun sonrası farklı geçti.

07.03.2014 12:21

NBA'de gecenin maçında geçtiğimiz sezonun finalistleri karşı karşıya gelirken, San Antonio Spurs evinde Miami Heat'i farklı mağlup ederek, bu yılın başında kaybettiği ilk maçın rövanşını almış oldu. 111-87

AT&T Center'ın ev sahipliği yaptığı maç Spurs dominasyonunda başlarken, Teksas ekibi Tony Parker ve Boris Diaw'ın liderliğinde farkı ilk çeyrekten itibaren açmayı bildi. LeBron James ve Dwyane Wade'in sadece 2'şer sayı üretebildiği ilk çeyrek 37-22 Spurs üstünlüğü ile geçilirken, ikinci çeyrek Heat'in biraz olsun kıpırdanması ile devam etti. James'in 11 sayı ile geride bıraktığı bu periyotta Spurs çok farklı sayıda isimden katkı alarak, farkın kapanmasının önüne geçti. 62-51

İkinci yarı Heat'in maça ortak olma çabaları ile başlarken, çeyreğin bitimine 5.10 kala fark 71-65 ile uzun süre sonra ilk kez 6 sayıya kadar indi. Parker ve Diaw dışında Kawhi Leonard'ın da sayı üretimine katkı yaptığı Spurs, James ve Wade'i 6'şar sayıda sınırlayarak, son 12 dakikaya 82-74 ile önde girmeyi bildi. Son çeyrekte ise Heat beklenen geri dönüşü yapamadı. James sadece 2 sayı ürettiği bu bölümde günün en iyi ismi Chris Bosh ilk üç periyottaki performansını sürdüremeyince, Spurs 8 farklı isimle sayı bularak, Heat'i 24 sayı farkla 111-87 mağlup etti. Spurs bu sonuçla üst üste 5. toplamda da 45. galibiyetini alırken, Heat 8 maçlık galibiyet serisi sonrası üst üste ikinci kez kaybetti.

Duncan'ın 23 sayı, 11 ribauntla tamamladığı gecede Parker 17, Diaw 16 ve Leonard ise 11 sayıyla oynadı. Spurs'te 13 oyuncunun süre bulduğu takımda 11 isim sayı üretiminde bulundu. Heat'te ise Chris Bosh 24 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, James 19, Wade 16 sayıda kaldı. Konuk ekipte sadece 78 oyuncu skora katkıda bulunabildi.

Green Thunder'ı dağıttı!

Gecenin dikkat çeken diğer mücadelesinde ise Phoenix Suns, şampiyonluğun en büyük adaylarından Oklahoma City Thunder'ı evinde 128-122 mağlup etti. Gerald Green'in 41 sayıyla yıldızlaştığı Suns'ta Markieff Morris 24, Goran Dragic de 22 sayıyla oynadı. Tüm skor yükünün iki oyuncuya kaldığı Thunder'da Russell Westbrook 36, Kevin Durant ise 34 sayı üretirken, onlara en fazla desteği 18 sayıyla Serge Ibaka verdi.

Suns sezondaki 61. maçındaki 35. galibiyetini alırken, Thunder 62. maçından 16. kez kaybetmiş oldu. Bu sonuca karşın Orta Batı ekibi Batı'nın en iyi takımı olmayı sürdürdü.

Clippers Lakers'ı dağıttı!

NBA'de genin son mücadelesinde ise iki Los Angeles ekibi karşı karşıya gelirken, Clippers adeta Lakers'ı komaya soktu. Eski yılların aksine şehrin liderliğini devralan Clippers, ezeli rakibini 142-94 mağlup etti ve bu sezon rakibine karşı oynadığı üçüncü maçtan ikinci zaferini çıkartmış oldu. 48 sayılık fark ise Lakers'ın tarihinde aldığı en farklı yenilgi oldu.

Clippers'ta Darren Collison 24 sayıyla oynarken, Blake Griffin 20 sayı, 11 ribaunt, 7 asistle geceyi tamamladı. Chris Paul'ün 13 sayı, 11 ribaunt, DeAndre Jordan'ın 14 sayı, 12 ribaunt ve Matt Barnes ise 17 sayı, 12 ribauntla Griffin'den sonra double-double yapan diğer isimler oldu. Milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu da Clippers adına en uzun süreyi parkede geçirdi ve yaklaşık 22 dakika görev aldığı maçta 9 sayı, 8 ribaunt ve 1 asistle oynadı. Lakers'ta ayakta kalabilen isimler ise sırasıyla 21, 15 ve 14'er sayı üreten Pau Gasol, Xavier Henry ve Kent Bazemore oldu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Spurs Heat'i Rahat Geçti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement