Stadyumda Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Stadyumda Mezuniyet Töreni

Stadyumda Mezuniyet Töreni

Atatürk Stadyumu'ndaki mezuniyet töreni öncesinde Yunus Emre Kampüsü'nde öğrencilere Rektörlük tarafından yemek verildi.

23.06.2014 02:59

Atatürk Stadyumu'ndaki mezuniyet töreni öncesinde Yunus Emre Kampüsü'nde öğrencilere Rektörlük tarafından yemek verildi. 24 yaşındaki Gülceren Pekoğlu ile 23 yaşındaki Burçin Şahindokuyucu da tekerlekli sandalyeleri ile yemeğe katılıp kampüsü gezdi. Cübbelerini giyip keplerini takan bedensel engelli Pekoğlu ile Şahindokuyucu mezuniyet töreni için Ankara'dan Eskişehir'e geldiklerini söyledi.

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE TÖRENE KATILDILAR

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Hizmet Bölümü'nden mezun olan Gülceren Pekoğlu, "Hedefim 4 yıllık fakülteyi tamamlamak. Sosyal hizmet uzmanı olarak mesleğimi yapmak istiyorum. Bölümümü çok sevdim. Örgün okuyamadığım için Açıköğretimi tercih ettim. Diplomamı da aldım, çok mutluyum" dedi.

AÖF Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü'nden mezun olan Burçin Şahindokuyucu da "2 yıllık Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü'nü bitirdim. Daha sonra 4 yıllığa tamamlayacağım üniversiteyi. Kamu Yönetimi'ni düşünüyorum. Daha sonra da atamam olursa inşallah iş hayatını düşünüyorum. Kaymakamlığı da istiyorum. Yani okuma konusunda bir sıkıntımız yok. Biz okuyabiliyoruz ama engellerle karşılaşmadığımız sürece. Örgün eğitimi tabi ki istiyordum ama engellerle karşılaştım o yüzden Açıköğretimi tercih ettim" diye konuştu.

ALİ İSMAİL KORKMAZ UNUTULMADI

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Naci Gündoğan, Rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Rektör ve beraberindekiler yaklaşık 500 metre mesafedeki Atatürk Stadyumu'na yürüyerek tribünleri dolduranları selamladı. Rektör ve öğrentim üyelerinin ardından mezun olan öğrenciler tribünlerin önünden geçti. Öğrencilerden bazıları geçen yıl Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ile ilgili olarak 'Üniversite Ali'yi unutmadı' ve 'Ali İsmail'i hatırladınız mı?' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

68 YAŞINDAKİ MEZUN

Törende AÖF Türk dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitiren 68 yaşındaki Dilek Eronat'a diplomasını Prof.Dr. Volkan Yüzer verdi. Kendisinin emekli memur olduğunu ifade eden Eronat, "Bir çocuğum var. 9 Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuydum. Emekli olup, yurt dışına gidip geldikten sonra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okumaya karar verdim. İkinci bir üniversite diplomasını aldığım için mutluyum" dedi.

Astsubay emeklisi olan 57 yaşındaki Hakkı Karaoğlu da AÖF Perakende Satış ve Mağaza Yöneticiliği Bölümü'nü bitirdi. Evli 2 çocuk babası Karaoğlu çok mutlu olduğunu söyledi.

GERGİNLİK YAŞANDI Yaklaşık 20 bin kişinin tribünleri doldurarak izlediği törende dışarı da çok sayıda öğrenci velisi kaldı. Gecikmeli olarak içeriye giren bazı veliler ile tribünde oturan öğretim üyeleri arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Anadolu Üniversitesi'ne ait eğitim uçakları da törenin yapıldığı stadyumun üzerinden uçuş gerçekleştirdi. Öğrencilerin toplu halde kepleri havaya fırlatmalarının ardından havai fişek gösterileri sunuldu. Daha sonra sahne alan Mashar- Fuat- Özkan grubu sevilen şarkıları ile öğrencileri ve velileri coşturdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Stadyumda Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement