Stres, Elma Ağacına Çiçek Açtırdı - Son Dakika
Güncel

Stres, Elma Ağacına Çiçek Açtırdı

Stres, Elma Ağacına Çiçek Açtırdı

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde elma ağaçları meyvesi dalındayken çiçek açtı.

24.10.2015 12:16

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde elma ağaçları meyvesi dalındayken çiçek açtı. İlçe Tarım Müdürü Okan Demirci, "Havaların dengesiz gitmesinden dolayı strese giren ağaçlar çiçek açabilir. Karşılaştığımız manzara da bundan dolaydır" dedi.

Kazan'ın Örencik Mahallesi'nde elma ağaçları meyveleri dalındayken çiçek açması, görenleri şaşırttı. İlçede 61 yaşında Bağkur emeklisi olan Yılmaz Atalay, iki gün önce gittiği hobi bahçesinde bulunan yaklaşık 10 elma ağacının meyveleri dalındayken çiçek açtığını görünce inanamayıp komşularına haber verdi. Bahçe sahibi Yılmaz Atalay, don vurmadan bahçedeki domatesleri toplamak için bahçeye gittiğinde elma ağaçlarının çiçek açtığını görünce hayret ettiğini belirtti.

Kazan İlçe Tarım Müdürü Okan Demirci ise yapıtğı açıklamada, şöyle konuştu:

"Zamansız yağan yağmurlar, havaların kurak ve düzensiz gitmesinden dolayı yumuşak çekirdekli ağaçlarda bazen döllenme kabiliyeti olmayan çiçekler açabilir. Bunlar donlarla birlikte dökülüp gidecek. Bunun ağaca herhangi bir sıkıntısı yok. Havaların mevsim normallerinin dışında gitmesinden dolayı ağaç strese girip çiçek açabiliyor. 23 Ekim'i gördük, şu ana kadar havaların eksiye düşmesi gerekiyor, ama hala don görmedik. Bu tür şeyler dönem dönem olur." - Kazanankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Stres, Elma Ağacına Çiçek Açtırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement