Su Tasarrufunu Çocuklara Tiyatro ile Anlatacaklar - Son Dakika
Yerel

Su Tasarrufunu Çocuklara Tiyatro ile Anlatacaklar

Su Tasarrufunu Çocuklara Tiyatro ile Anlatacaklar

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, "Kavuklu ile Pişekar"oyunu ile çocuklara su tasarrufunu anlatacak.

26.02.2014 10:51  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 31 ilçede sahnelenecek olan tiyatro oyunu "Kavuklu ile Pişekar" ile çocuklara su tasarrufunu anlatacak.

KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Müdürlüğün çocuklarda su tasarruf bilinci oluşturmak için özellikle ilkokullarda çeşitli faaliyetler yürüttüğü belirtildi.

Bu kapsamda "Kavuklu ile Pişekar" isimli tiyatro oyununu sahneleyen KOSKİ'nin, daha fazla çocuğa ulaşmayı hedeflediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yaklaşık 1,5 ay boyunca merkez ve taşra dahil tüm ilçelerde gerçekleştirilecek olan su tasarruf bilinci kazandırma çalışmaları çerçevesinde; çocuklara etiket, afiş, damla kol saati, Çocuksu dergisi ve çeşitli hikaye kitapları hediye edilecek. Su tasarrufu bilinci kazandırma programlarının ilki Sarayönü'ndeki tüm ilkokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Tiyatro oyununun başkarakterleri Kavuklu ve Pişekar, öğrencilere su tasarrufu yapılmaması durumunda bir bardak su için insanların tüm değerli eşyalarını satmak zorunda kalabileceğini, su olmadan hayatın olamayacağını anlattı. Hazırladıkları skeçle öğrencileri eğlendirirken bilinçlendiren Kavuklu ve Pişekar, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Programın sonunda öğrencilerin öğrendiklerini sınamak için çeşitli bilmeceler soruldu, oyunlar oynandı. Kavuklu ve Pişekar ile birlikte çocuklar çocuksu şarkısını söyledi."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Su Tasarrufunu Çocuklara Tiyatro ile Anlatacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement